r
Nosalty Logó

Svéd gomba ahogy Fahéj készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Svéd gomba ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 132 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 525 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3940 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megmossuk, cikkekre vágjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával és hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, a paradicsompürét, a citromhéjat.
  3. Lefedjük és saját levében főzzük, míg egészen sűrű nem lesz.
  4. Akkor belekeverjük a cukrot és a citromlevet.
  5. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 961
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 90898
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Ne csak magában készítsük, hanem valamilyen más jellegű majonézes saláta mellé, mert úgy finom igazán, ebből is, abból is falatozva.

Receptkategóriák

Még főiskolás koromban Szegeden ettem svéd gombát először egy Kárász utcai salátabárban. Roppantul megfogott az a pikáns, szokatlan íze. Később megpróbáltam reprodukálni, és irtó büszke voltam, amikor először olyanra sikerült, mint az a bizonyos legelső. Azóta, ha svédasztalt tálalok valamilyen ünnep alkalmából, ez a saláta elmaradhatatlan nálunk. És mindig, de mindig eszembe jut róla az a szegedi első, természetesen a hozzá kapcsolódó szép emlékekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...