r
Nosalty Logó

Svájci répatorta Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Svájci répatorta Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 3265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A bevonáshoz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1548 micro
  • β-karotin
    3699 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4832.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    960 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    9291 micro
  • β-karotin
    22193 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 3265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    921 micro
  • β-karotin
    2200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A darált diót elkeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral.
  3. A cukrot (édesítőszert) a 3 tojássárgájával habosra keverjük, és két-három részletben hozzáadjuk a reszelt répát, majd a diós keveréket.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  5. A tortaformánkat alaposan kikenjük vajjal vagy margarinnal, és beleöntjük az összeállított masszát.
  6. Előmelegített sütőben lassú tűznél kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Ha kihűlt, forró víz fölött felolvasztunk 10 dkg tortabevonót 3 evőkanál olajjal, és a tortát bevonjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11410
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

És akkor most idemásolom az útmutatót az elkészítéshez: "Ahhoz, hogy 30 dkg sárgarépánk legyen, a tisztítás előtti súly 40 dkg répa legyen, és ha már megkapartuk, megmostuk, és papírral megtöröltük, addigra már legyen kikeverve a tojássárgája, legyen összekeverve a prézli a dióval. Sorrendben ekkor kell megreszelni a répát, mert különben csúnyán megbarnul.... A dolog pofon egyszerűnek tűnik, de ha rossz a sorrend, akkor a sárgarépa le fog ülni a massza aljára, nem pedig egyenletesen oszlik el." Én pontosan így jártam el, és nagyon  finom, szaftos tortát sikerült készítenem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svájci répatorta Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Néhai idős kolléganőm bevált receptje, gyakran sütötte ajándékba. A sárgarépától kellemesen puha az állaga, de nem érződik rajta a répaíz.

Hozzávalók

A tésztához

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...