r
Nosalty Logó

Sütőtökös-tönkölyös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös-tönkölyös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a tészta

a krém a tetejére

Összesen 509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a tészta

a krém a tetejére

Összesen 4069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír

a tészta

a krém a tetejére

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    2685 micro
  • β-crypt
    2188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    268 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4762.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    2225 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3599 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    4203 micro
  • β-karotin
    21479 micro
  • β-crypt
    17507 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 4069 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    1114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

a tészta

a krém a tetejére

Elkészítés

a tészta

  1. A tojássárgákat, cukrokat és sót jól kikeverjük. Alaposan hozzákeverjük a már előzőleg botmixerrel vagy más hasonló módon pépesített sült sütőtököt, a darált diót, ill. az olvasztott vajat.
  2. A száraz hozzávalókat, tehát a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat összevegyítjük. Ezt a száraz keveréket hozzáadjuk a sütőtökös masszához.
  3. Keményre verjük a tojásfehérjéket, és a habot hozzáadjuk óvatosan a tésztához.
  4. A kész, nyers tésztát egy nagy, kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk amennyire lehet, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 30 percig) sütjük.

a krém a tetejére

  1. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a citromlével, ízlés szerint. A krémet érdemes hidegen felhasználni, és a süteményre csak akkor rákenni, amikor az már kihűlt, különben ráolvad!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1306
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megsütöttem egy nagy sütőtököt, ami már vagy egy hónapja várta, hogy elkészítsük. Mivel kiderült, hogy "a la natúr" ehetetlen, mert nem elég édes, elhatároztam, hogy süti lesz belőle. Ez az első, teljesen saját kútfőből készített süteményem, és sajnos nem teljesen pontosan mértem-jegyzeteltem a hozzávalókat. Ezért elnézést, de javaslom, hogy nyugodtan módosítson mindenki kedvére, ízlés szerint.  A tetejére megálmodott mascarpone-krém (a répatorta mintájára) szintén egyéni ízlés kérdése, pl. a gyermekeim anélkül ették (falták) a süteményt.  

Hozzávalók

a tészta

a krém a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...