r
Nosalty Logó

Sütőtökös-mascarponés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös-mascarponés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    585 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7337 micro
  • β-crypt
    5849 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük 10 dkg cukorral és a narancshéjjal.
  2. Tovább keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a négy tojássárgáját, aztán kanalanként a sütőtökpürét is.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, azt is a krémhez forgatjuk.
  4. A fehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  5. A fehérjehabot laza mozdulatokkal a masszába vegyítjük.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (én kb. 24*34 cm-es, magas falú példányt használtam).
  7. 170°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső álláson) tűpróbáig sütjük (ez nekem kb. fél óra volt, de a tetején lehet látni nagyjából, mikor érdemes már belebökni).
  8. A tésztát rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, meghintjük porcukorral, hogy ne ragadjon a ráfektetett konyharuhára, és feltekerjük.
  9. A mascarponét kikeverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt piskótalapot óvatosan kigöngyöljük (csak erős idegzetűeknek - megrázó képsorok jöhetnek), rákenjük a krémet, és óvatosan, de szorosan feltekerjük.
  10. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18373
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 14.

Ajánló

Vigyázat!! Rá lehet szokni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát igen, a tekercs, mint forma, nekem még az életben nem jött össze. Ez a szegény sütike olyan ijesztően festett, mikor kitekertem, hát még, mikor megkentem, hogy én már lemondtam volna róla, de azért még megkóstoltam, mielőtt végzetes hibát követtem volna el. OLYAN, DE OLYAN FINCSI!Nagyon örülök, hogy megkegyelmeztem neki, mert egyetlen nap alatt elfogyott. Már nem is láttam torznak, hanem inkább egy különc művészi alkotásnak. :-) FIGYELEM!! Ha valaki tudja a titkot, hogy hogyan nem törik darabokra ilyenkor a piskóta, hanem tényleg tekercs lesz belőle, nem úgy, mint a mellékelt fotón, az ne habozzon beavatni, kérem! Az enyém szanaszét tört ugyanis, mondhatni, "szétesett a finomságtól", ettől eme egzotikus forma. :-D ) A 2009/11-es Praktika Magazin oldalain találtam a receptet. Kb. 20 szelet lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...