r
Nosalty Logó

Sütőtökös csirkés pite

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös csirkés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 770 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3482.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1938 micro
  • β-karotin
    6943 micro
  • β-crypt
    2920 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1645 micro
Összesen 2308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A linzertészta összetevőit összekeverjük. Villa segítségével összenyomkodjuk a főtt burgonyát, majd kézzel egynemű masszává gyúrjuk. Letakarva pihentetjük, míg a töltelék készül.
  3. A csirkét kevés olajon sütjük, mikor majdnem kész, a hagymával összepirítjuk. Rákanalazzuk a sült tököt, kevés vízzel összemelegítjük. Sóval, fehérborssal, őrölt köménnyel, szerecsendióval ízesítjük. (Meghagytam az egész adag tészta 1/3-át, és a betöltés után a pite tetejére nyújtottam rácsozásként.)
  4. A linzerrel kibéleljük a formát, villával megszurkáljuk, és körülbelül 10 percig elősütjük. Betöltjük (én karikára vágott sárgarépával és póréhagymával szórtam meg a pite tetejét), és addig sütjük, míg a tészta megsül.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 804
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzer, sütőtök. Nagyon finom, különleges ízvilággal.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...