r
Nosalty Logó

Sütőtökös-csicseriborsós curry

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
danigero
Sütőtökös-csicseriborsós curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 3592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

curry

rizs

Összesen 118 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    5926 micro
  • β-crypt
    4859 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 599 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5334.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    704 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    2364 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4473 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1421 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35555 micro
  • β-crypt
    29156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 3592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

curry

rizs

Elkészítés

curry

  1. Megpucolunk és felkockázunk egy közepes méretű tököt nagyjából 2x2 cm-es kockákra. Szintén megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát is, majd megpucoljuk és lereszeljük a gyömbért.
  2. Ha előkészítettük a zöldségeket, olajon elkezdjük pirítani a hagymát, 1-2 perc után beletesszük a lereszelt gyömbért is, majd szintén 1 perc után mehet bele a curry paszta és a fűszerek, amit így rövid ideig együtt pirítunk tovább.
  3. Beletesszük a felkockázott tököt, átforgatjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és az alaplével, és beleöntjük a halszószt is. 10-15 percig fedő alatt főzzük, kis lángon. Ezt követően vegyük le a fedőt, tegyük bele a leöblített csicseriborsót, majd nagyobb lángon főzzük tovább, hogy közben a szósz besűrűsödjön. Akkor van kész, ha a tök teljesen megpuhult.
  4. Ízesíthetjük még egy kis lime- vagy citromlével is, és mehet bele egy csokor felaprított koriander is, én ezeket most egyiket sem tettem bele.

rizs

  1. A rizst kétszer átöblítjük, majd egy kisebb lábosba feltesszük főzni, a rizs mennyiségével megegyező mennyiségű vízzel. Én két bögre rizst főztem, két bögre hideg vízzel öntöttem fel. A rizs főzővizébe a són kívül teszünk még két csillagánizst és 6 szem zöld kardamomot is. A kardamomra, mielőtt az ételbe tesszük, a konyhakés lapjával nyomjunk rá, hogy picit szét nyíljon, mert úgy adja ki az ízét.
  2. Fedő alatt kis lángon főzzük, nagyjából 17-20 percig. Én nem szoktam megvárni a 20 percet, viszont miután lezárjuk, hagyjuk, hogy a fedő alatt a gőzben még párolódjon a rizs. Pár perc elteltével emeljük csak fel a fedőt, leszedegetjük a tetejéről a fűszereket, majd villával fellazítjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 2977
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 25.

Ajánló

Ha nem akarjuk nagyon csípősre, akkor a curry paszta mennyiségét felezzük. A kurkuma, római kömény és koriander együttesen kiváltható esetleg hasonló mennyiségű vagy kicsit kevesebb curry porral. A legautentikusabb az lenne, ha a római köményből és a korianderből nem őröltet használnánk, hanem a magokat száraz serpenyőben picit hevítenénk, épp csak addig, amíg elkezd felszállni az illata a fűszereknek, majd azokat frissen őrölnénk egy mozsárban, és azt adnánk az ételhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös-csicseriborsós curry
danigero 5 recept

Ha a halszószt kihagyjuk belőle (és mondjuk sóval helyettesítjük), akkor vega, viszont igazán kiadós. Én nehezen vagyok meg hús nélkül, de ezzel én is kibírom mondjuk egy nagyon rövid ideig. :)

Hozzávalók

curry

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...