r
Nosalty Logó

Sütőtök pite 2.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Sütőtök pite 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tökös töltelékhez

A díszítéshez

444
Kalória
6.3g
Fehérje
46.3g
Szénhidrátok
27g
Zsír
100.3g
Víz
140.6g
Koleszterin
2g
Rost
18.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tökös töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tökös töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tökös töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 231 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    497 micro
  • β-karotin
    2565 micro
  • β-crypt
    2067 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    324.5 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3408.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6731 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2882 micro
  • α-karotin
    5962 micro
  • β-karotin
    30778 micro
  • β-crypt
    24805 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 5343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    1064 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A sütőtököt megpucoljuk, kockákra vagdossuk, és egy tepsibe tesszük. Alufóliával szorosan lefedjük a tepsit, a sütő aljára helyezzük, és kb. 30 percig sülni hagyjuk, vagy addig, amíg teljesen puha nem lesz.
  3. Közben megcsináljuk a pitetésztát a lisztből, a margarinból, a cukorból és egy csipet sóból. A vízzel nagyon óvatosan kell bánni, az csak azért kell, hogy összeállítsa a tésztát.
  4. A kinyújtott tésztát két kivajazott, kilisztezett piteformába (vagy kapcsos tortaformába) igazítjuk, a szélét levágjuk. A tészta alját egy villával megszurkáljuk, sütőpapírt helyezünk rá és szárazbabot öntünk a tetejére. A sütő középső részén, a tök felett, 20 percig sütjük.
  5. Ha mindkettőt kivettük a sütőből, a hőmérsékletet felemeljük 210 fokra.
  6. A puha tököt kézi mixerrel pürésítjük. A cukorban elvegyítjük a sót és a fűszereket, hozzákeverjük a felvert tojásokat, majd belekeverjük a pürésített tököt, és végül a tejszínt.
  7. A tölteléket beleöntjük a tésztaágyakba, és 15 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 160 fokra mérsékeljük, és további 35 percig sülni hagyjuk a pitét.
  8. A sütőből kivéve még egy kicsit folyékony lesz, ezért meg kell várni, amíg teljesen kihűl, csak utána lehet szeletelni.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Isteni finom amerikai sütőtökös pite recept, amit a tengerentúlon, minden Halloweenkor fogyasztanak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!