Sütőben sütött currys irdalt hekk
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
104
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
417
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
69
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
104
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1086.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 281.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 446 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
417
kcal
- 20% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál curry por
-
1 kávéskanál fokhagymapor
-
1 teáskanál rozmaring
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- A hekktörzseket megmossuk, ha szükséges, lekaparjuk a pikkelyeket és kitisztítjuk a belsejüket. Papírtörlővel a nedvességet felitatjuk. A halak mindkét oldalát kb. fél cm-ként beirdaljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- A fűszereket összekeverjük és a hekket megszórjuk mindkét oldalán.
- Olívaolajos permettel fújjuk, vagy csepegtetjük. Előmelegített sütőbe toljuk és 200 c-fokon megsütjük.
- Ha van grilles fokozatunk, azon is süssük a tetejét pár percig.
- Tálalásnál friss kenyérrel, kovászos uborkával esetleg amit szeretünk, azzal kínáljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 289
- Feltöltés dátuma: 2024. november 05.
Ajánló
A curry egy aromás és jellegzetes fűszer, amelyet számos étel elkészítéséhez ajánlott! A curry felhasználása a konyhában nagyon változatos. Adható mártásokhoz, levesekhez, húsételekhez, halhoz, csirkéhez vagy zöldségételekhez. Fontos megjegyezni, hogy a curry általában csípős, ezért ha nem szokott hozzá a csípős ételekhez, óvatosan kell bánni a használatával!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))