r
Nosalty Logó

Sütőben sült vajas fánk mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Sütőben sült vajas fánk mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikeverjük.
  2. Lassanként hozzáadagoljuk a lisztet. Lehet, kicsit több vagy kevesebb fog kelleni hozzá, a lényeg, hogy lágy kalácstészta állagot érjünk el.
  3. Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát. Nem igazán fog megnőni, csak könnyebb, levegősebb lesz.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán kb. másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Fánkokat szaggatunk belőle, amiket a közepükön benyomunk. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd vékonyan megkenjük vajjal és erre sorakoztatjuk a fánkokat, kellő távolságra egymástól, mert még nőni fognak. Meleg helyen még negyed órát kelesztjük őket.
  5. A mandulát megtörtjük, leforrázzuk, barna vékony héját lehúzzuk, majd a cukrokkal megdaráljuk. Egy tojás fehérjéből habot verünk.
  6. A habbal megkenjük a fánkokat, majd alaposan megszórjuk a cukros mandulával. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy kis színt kap, kb. 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 218
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18782
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Ajánló

A tésztába reszelhetünk citromhéjat is. Ha maradt meg darált cukros mandulánk, azt keverjük össze a maradék tojáshabbal és süssünk belőle mandulás habcsókokat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Straszburgi fánk - ezen a néven szerepel a recept egy 1858-as szakácskönyvben. Nem vagyok nagy barátja az eredetileg olajban sült, de sütőre átírt recepteknek, mert valahogy mindig csalódást okoznak. Ez a fánk sem lesz olyan, mintha bő forró olajban sütöttük volna (hisz nem tettük), de a maga műfajában biztosan verhetetlen. Együk úgy, mint egy straszburgi fánkot, olyat még valószínűleg nem csináltunk úgy sem, és így az eredménnyel is biztosan elégedettek leszünk.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...