r
Nosalty Logó

Sütőben sült vajas fánk mandulával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Lemon
Sütőben sült vajas fánk mandulával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

526
Kalória
11g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
28.6g
Víz
161g
Koleszterin
2.8g
Rost
15.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 526 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    793 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2107 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 415 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikeverjük.
  2. Lassanként hozzáadagoljuk a lisztet. Lehet, kicsit több vagy kevesebb fog kelleni hozzá, a lényeg, hogy lágy kalácstészta állagot érjünk el.
  3. Meleg helyen egy órát kelesztjük a tésztát. Nem igazán fog megnőni, csak könnyebb, levegősebb lesz.
  4. Lisztezett nyújtódeszkán kb. másfél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Fánkokat szaggatunk belőle, amiket a közepükön benyomunk. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd vékonyan megkenjük vajjal és erre sorakoztatjuk a fánkokat, kellő távolságra egymástól, mert még nőni fognak. Meleg helyen még negyed órát kelesztjük őket.
  5. A mandulát megtörtjük, leforrázzuk, barna vékony héját lehúzzuk, majd a cukrokkal megdaráljuk. Egy tojás fehérjéből habot verünk.
  6. A habbal megkenjük a fánkokat, majd alaposan megszórjuk a cukros mandulával. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy kis színt kap, kb. 20 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Straszburgi fánk - ezen a néven szerepel a recept egy 1858-as szakácskönyvben. Nem vagyok nagy barátja az eredetileg olajban sült, de sütőre átírt recepteknek, mert valahogy mindig csalódást okoznak. Ez a fánk sem lesz olyan, mintha bő forró olajban sütöttük volna (hisz nem tettük), de a maga műfajában biztosan verhetetlen. Együk úgy, mint egy straszburgi fánkot, olyat még valószínűleg nem csináltunk úgy sem, és így az eredménnyel is biztosan elégedettek leszünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!