Sütőben sült parmezános rántott csirkemell
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
38g tej21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
Összesen
521
kcal
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
150g tej84 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Összesen
2083
kcal
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
44.5g csirkemellfilé53 kcal
-
14.8g tej8 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
9.9g zsemlemorzsa39 kcal
-
4.9g parmezán sajt19 kcal
-
35 kcal
Összesen
205
kcal
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 111.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
521
kcal
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 723 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5799.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1053 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1783 mg
-
Nátrium 2513 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 444.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 688 mg
-
Retinol - A vitamin: 296 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 506 micro
Összesen
2083
kcal
- 19% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 573.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
-
1.5 dl tej
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 kávéskanál só
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
5 dkg parmezán sajt
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit kiklopfolhatjuk.
- Bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és egy tálkában felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Meghintjük sóval, borssal, és hagyjuk állni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
- Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és 1 nagy csipet sót, amit jól összeforgatunk.
- Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt lekenjük vékonyan olajjal.
- A sütőt előmelegítjük.
- A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet.
- Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, és végül a sajtos morzsában.
- Az sütőpapíros tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.)
- Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
- Félidőben egyszer megfordítjuk a husikat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 577
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 47013
- Feltöltés dátuma: 2014. március 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
Nagy kedvenc a rántott hús, de sütőben még sohasem sütöttem. Elhatároztam, itt az idő, kipróbálom. Egy kis parmezánnal ízesítettem. Nagyon finom, puha és ízletes rántott szelet lett belőle. Sült hasáb és egy kis savanyú uborka volt a kísérője. Azt hiszem, máskor is így készítem majd, hisz a hagyományos sütési módhoz képest az olaj töredékére van csak szükség, és így is puha, szaftos hús lett az eredmény. A másik előnye, hogy nem kell a gáztűzhely mellett állni, a sütő magától elvégzi a feladatot, addig nyugodtan foglalatoskodhatunk egyéb dolgainkkal.