Sütőben sült köleskása
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 302.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1257 micro
-
β-karotin 3225 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1162 micro
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 113.7 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 462 mg
-
Foszfor 1208 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1284 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5027 micro
-
β-karotin 12899 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4646 micro
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 220 micro
-
β-karotin 565 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Készítsük elő a zöldségeket, pucoljuk meg, aprítsuk fel, és tegyük félre.
- A kölest mossuk meg egy szűrőbe addig, amíg a víz szép áttetsző nem lesz.
- A hőálló tálat kenjük ki a kókuszzsírral (vagy vajazzuk ki), és szórjuk bele a kölest, a fűszereket és a zöldségeket.
- Keverjük össze jól, majd öntsük fel négyszeres mennyiségű forró vízzel az egészet.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a köles felszívja a vizet (kb. 1 óra), a teteje pedig picit pirulni kezd (ha úgy érezzük, még nem elég puha a köles, akkor öntsünk hozzá egy kis forró vizet, és még süssük tovább).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2773
- Feltöltés dátuma: 2016. március 05.
Ajánló
Tálalhatod magában vagy tejföllel, joghurttal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
A köles nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, és nagyon kedvezően befolyásolja az emésztést, helyreállítja a gyomor- és bélműködést, segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, táplálja a szöveteket, kitűnő energiával látja el a testet, erősíti az immunrendszert. Ájurvéda elsődlegesen kapha típusúak számára ajánlja. Ilyenkor a tél végén ideális étel mindenki számára. Fogyókúrázóknak különösen jó csemege, mert laktató, így csökkenti az étvágyat, és az édesség megkívánását. Gluténmentes, így jól illeszthető gluténmentes diétába. Nagyon jó köretnek vagy kásának, egytálételnek édesen vagy sósan egyaránt. Ez egy egyszerűen elkészíthető köleskása. Leginkább azért egyszerű, mert minden hozzávalót csak be kell helyezni egy hőálló tálba, felönteni vízzel, és betenni a sütőbe. Utána már csak annyi dolgod van, hogy elfogyasztod:)