r
Nosalty Logó

Sütés nélküli barackos túrótorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SüniSüti
Sütés nélküli barackos túrótorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszalap

Túrókrém

Díszítés

397
Kalória
17.1g
Fehérje
33.7g
Szénhidrátok
21.5g
Zsír
113.6g
Víz
18.5g
Koleszterin
1.3g
Rost
21.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszalap

Túrókrém

Díszítés

Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszalap

Túrókrém

Díszítés

Összesen 4772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kekszalap

Túrókrém

Díszítés

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.2 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    113.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9159 g
  • Cink
    2603 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    2003 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    2281 mg
  • Nátrium
    886 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1363.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    428 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 4772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    113 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    52 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Kekszalap

  1. Az alaphoz a kekszmorzsát, a diót és a margarint alaposan elkeverjük, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, és a hűtőben pihentetjük 1 órácskát.

Túrókrém

  1. A krémhez a habfixálóból és 1 ek cukorból kemény habot verünk a habtejszínnel.
  2. A többi hozzávalót egy tálba öntjük, és kézi mixerrel alaposan kihabosítjuk. A konzerv levéből hozzáadunk kb fél decilitert és egy egész barack húsát felkockázva.
  3. A habot óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával, majd a megkeményedett kekszalapra simítjuk. Ezt is hűtőben pihentetjük legalább 3- 4 óra hosszat, hogy szépen megdermedhessen.
  4. Tálalásnál először óvatosan késsel körbevágjuk a karima mentén a torta szélét, és csak utána emeljük le róla a tortaforma peremét.

Díszítés

  1. A dekorációhoz vékonyan felszeleteljük a fél barackokat, majd a túró tetejére halmozzuk középről indulva, mint egy rózsa szirmait.
  2. Ezután a cukorból, vízből és a konzerv maradék levéből a zselatinporral zselét készítünk tűzön, folyamatos kavargatás mellett, és forrás után elzárjuk alatta a gázt. Pár percig hagyjuk hűlni, de vigyázva, nehogy idő előtt megkössön.
  3. Végül a barackok tetejére kanalazzuk óvatosan, hogy a barackok a helyükön maradhassanak. Mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a zselé, akkor még mehet a hűtőbe 1-2 órácskára fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 26

Mivel kettesszámú Anyósom, meg kisebbik Sógornőm is júniusi születésű, így nekik készült egy könnyed, gyümölcsös torta, aminek díszítése lett rózsa mintás, bár a kép nem adja vissza eléggé a látványt, ugyanis a zselé nem lett eléggé átlátszó, de a barackok egy hatalmas kinyíló rózsabimbót igyekeznek formázni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!