r
Nosalty Logó

Sushi-s tejberizs aszalt gyümölccsel és eperlekvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takiszaki
Sushi-s tejberizs aszalt gyümölccsel és eperlekvárral
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tejberizs

Rétes

750
Kalória
16.3g
Fehérje
129.4g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
33.1g
Víz
26.9g
Koleszterin
5.8g
Rost
60g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs

Rétes

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4405 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Tejberizs

  1. A tejet beleöntjük egy edénybe, és elkezdjük melegíteni, közepes lángon.
  2. Amikor kezd a teje gőzölögni, hozzáadjuk a rizst (én a kifejezetten tejberizs készítéséhez kapható gömbölyű fajtát használom).
  3. Épp hogy gőzölgő állapotában főzzük tovább, és közben hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a csipet sót, illetve ízlés szerint édesítjük még akár mézzel is, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.
  4. Kb. 35-40 perc elteltével, amikor a rizs felvette a tejet és kásás lesz, akkor lesz készen, de azért kóstoljuk meg, az sosem árt. :)
  5. Fontos, hogy kb. 1 dl-rel több tejjel dolgozzunk, mert még sülni is fog a rizsünk, és így nem lesz száraz.

Rétes

  1. Összesen 3 réteslap kell, mindegyiket kettévágjuk, mert a töltésnél túl nagy és vastag lenne az eredmény. Az 1 réteslapot kiterítjük egy sima felületre (tipp: feltekerhető bambusz alátét a tuti, vagy egy sütőpapír is segíthet, én az elsőt választottam), majd olvasztott vajjal megkenjük.
  2. A következő réteg réteslappal szintén így járunk el, illetve a harmadikkal is.
  3. Erre kb. 2 cm vastagon teszünk a kihűlt tejberizsből, majd kicsit rányomkodjuk.
  4. A tejberizs közepére, egy sorban teszünk a félbevágott aszalt gyümölcsből. Szorosan feltekerjük, majd megsütjük.
  5. Miután kicsit kihűlt, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és eperlekvárral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Ma egy igazi megreformált étel elkészítésére buzdítalak Benneteket. Bár a neve már jelzi, hogy ez nem az ismert sushi ízt takarja, hanem egy édességet, ezért próbáljátok ki! Az alapötletet az adta, hogy az ősz beköszöntöttével szerettem volna a finoman illatozó tejberizst és a rétes egyvelegét egy ízcsokorba foglalni. Szerintem és a barátaim szerint is sikerült, így felkerült a kedvencek közé. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!