r
Nosalty Logó

Suppli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Suppli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6170.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 277 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát néhány perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst.
  2. Miután a rizst megpirítottuk, elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet, közben folyamatosan keverjük. Addig folytatjuk, amíg a rizs al dentére fő.
  3. Ekkor a tűzről levéve, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és a felvert tojást is. (Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.) Megvárjuk, míg a rizs kihűl. (Ha egy nagyobb tányéron szétterítjük, hamarabb nekiláthatunk a golyóformázáshoz.)
  4. A rizst 10 adagra osztjuk, s mindegyik adagból gombócot formázunk, a közepébe pedig belenyomunk egy mozzarella golyót. A végén gombócainkat zsemlemorzsába hempergetjük.
  5. Bő olajban aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 78095
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vagyis római rizsgolyó, mozzarellával a közepén. Lénygében rizottóból készül, sokan ezért praktikusan összekötik a rizottó és a suppli készítését: előre megfontolt szándékkal jóval több rizottót főznek, hogy a feleslegből rizsgombóc készülhessen. Az olaszok tradicionálisan paradicsomszósszal fogyasztják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...