r
Nosalty Logó

Suppli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Suppli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1321
Kalória
22.6g
Fehérje
72.8g
Szénhidrátok
103.1g
Zsír
57.7g
Víz
107.7g
Koleszterin
3g
Rost
1.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    309.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6170.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    3594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 3966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 277 kcal

Elkészítés

  1. Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát néhány perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst.
  2. Miután a rizst megpirítottuk, elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet, közben folyamatosan keverjük. Addig folytatjuk, amíg a rizs al dentére fő.
  3. Ekkor a tűzről levéve, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és a felvert tojást is. (Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.) Megvárjuk, míg a rizs kihűl. (Ha egy nagyobb tányéron szétterítjük, hamarabb nekiláthatunk a golyóformázáshoz.)
  4. A rizst 10 adagra osztjuk, s mindegyik adagból gombócot formázunk, a közepébe pedig belenyomunk egy mozzarella golyót. A végén gombócainkat zsemlemorzsába hempergetjük.
  5. Bő olajban aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Vagyis római rizsgolyó, mozzarellával a közepén. Lénygében rizottóból készül, sokan ezért praktikusan összekötik a rizottó és a suppli készítését: előre megfontolt szándékkal jóval több rizottót főznek, hogy a feleslegből rizsgombóc készülhessen. Az olaszok tradicionálisan paradicsomszósszal fogyasztják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!