Súlyzó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Landyland
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához:
-
73g tojás92 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
A nutellás vajkrémhez:
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
27g porcukor103 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
10g nutella54 kcal
A fondanthoz:
-
83g porcukor323 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g méz25 kcal
-
3g kókuszzsír22 kcal
Amire még szükség lesz:
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
1243
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához:
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
A nutellás vajkrémhez:
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
60g nutella323 kcal
A fondanthoz:
-
500g porcukor1935 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
48g víz0 kcal
-
50g méz152 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Amire még szükség lesz:
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
7462
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához:
-
21.3g tojás27 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
A nutellás vajkrémhez:
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
-
7.7g porcukor30 kcal
-
12.1g margarin87 kcal
-
2.9g nutella16 kcal
A fondanthoz:
-
24.2g porcukor94 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
2.4g méz7 kcal
-
0.7g kókuszzsír6 kcal
Amire még szükség lesz:
-
4.8g tortabevonó26 kcal
Összesen
361
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 157 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
1243
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 304.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2993.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1117.4 g
-
Cukor 942 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 488.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2670 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1202 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1552 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2021 micro
Összesen
7462
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
A nutellás vajkrémhez:
-
2 db tojásfehérje
-
16 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
A fondanthoz:
-
50 dkg porcukor
-
1 ek zselatin
-
6 ek víz
-
2 ek méz
-
1 ek kókuszzsír
Amire még szükség lesz:
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához:
- A zselatin feloldjuk a vízben, majd gőz fölött melegítjük.
- Ezután a mézzel és a zsírral összedolgozzuk.
- Hűtőbe tesszük, és egy napig állni hagyjuk.
A nutellás vajkrémhez:
- A fehérjét és a porcukrot gőzfürdő felett verjük kb. 5 percig, majd levesszük a tűzről, és tovább verjük kb. 2 percig.
- Az enyhén megolvasztott margarint és a nutellát is hozzáverjük a tojásfehérjéhez.
- Használat előtt picit rakjuk vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A fondanthoz:
- A sárgáját 8 dkg cukorral felverjük.
- A fehérjét is felverjük 8 dkg cukorral, majd a kettőt összekeverjük.
- A lisztet óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- 30x22 cm-es tepsibe öntjük, majd a 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt, kiszaggatunk belőle 2 db 8 cm átmérőjű kört (pl. pohárral).
- Szükségünk lesz egy üres sütőpapíros gurigára vagy bármilyen más gurigára ekkora méretben.
- A két kör közepére 1-1 kisebb kört szaggatunk, akkorát, hogy fel tudjuk helyezni a gurigára.
- A gurigára illesztett piskótát lekenjük minden oldalról vajkrémmel. (Nem baj, ha a gurigát is összekenjük vele, úgyis fondanttal lesz borítva.)
- Visszarakjuk hűtőbe, hogy a vajkrém viszonylag megszilárduljon. Majd miután kivettük a kinyújtott fondantot, megfelelő darabokra vágjuk, és befedjük vele az egész tortát, kivéve a gurigát.
- Ezután a tortabevonóval befedjük a két kört, megvárjuk, míg megdermed.
- Ezek után már a gurigát is beboríthatjuk a fondanttal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3583
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Landyland
19 recept
A fondantnak használat előtt állnia kell 1 napig a hűtőben, szóval azt ajánlatos már előre elkészíteni. A fondantról még azt is érdemes tudni, hogy nem szabad hűtőben tárolni, miután felhelyeztük a tortára, viszont azért valami hűvösebb helyre kellene rakni. Az egész ötlet igazából úgy jött, hogy karácsonykor az ajándékozásnál én azt az osztálytársam húztam, aki minden idejét a testedzéssel tölti. Anyukám vetette fel, hogy csináljak neki súlyzó alakú tortát. A lehető legjobb ötlet volt, óriási sikert aratott, mindenki ezt fotózta.