r
Nosalty Logó

Súlyzó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Landyland
Súlyzó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 7462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Összesen 361 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2993.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1117.4 g
  • Cukor
    942 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 7462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 361 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A zselatin feloldjuk a vízben, majd gőz fölött melegítjük.
  2. Ezután a mézzel és a zsírral összedolgozzuk.
  3. Hűtőbe tesszük, és egy napig állni hagyjuk.

A nutellás vajkrémhez:

  1. A fehérjét és a porcukrot gőzfürdő felett verjük kb. 5 percig, majd levesszük a tűzről, és tovább verjük kb. 2 percig.
  2. Az enyhén megolvasztott margarint és a nutellát is hozzáverjük a tojásfehérjéhez.
  3. Használat előtt picit rakjuk vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A fondanthoz:

  1. A sárgáját 8 dkg cukorral felverjük.
  2. A fehérjét is felverjük 8 dkg cukorral, majd a kettőt összekeverjük.
  3. A lisztet óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. 30x22 cm-es tepsibe öntjük, majd a 175°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt, kiszaggatunk belőle 2 db 8 cm átmérőjű kört (pl. pohárral).
  6. Szükségünk lesz egy üres sütőpapíros gurigára vagy bármilyen más gurigára ekkora méretben.
  7. A két kör közepére 1-1 kisebb kört szaggatunk, akkorát, hogy fel tudjuk helyezni a gurigára.
  8. A gurigára illesztett piskótát lekenjük minden oldalról vajkrémmel. (Nem baj, ha a gurigát is összekenjük vele, úgyis fondanttal lesz borítva.)
  9. Visszarakjuk hűtőbe, hogy a vajkrém viszonylag megszilárduljon. Majd miután kivettük a kinyújtott fondantot, megfelelő darabokra vágjuk, és befedjük vele az egész tortát, kivéve a gurigát.
  10. Ezután a tortabevonóval befedjük a két kört, megvárjuk, míg megdermed.
  11. Ezek után már a gurigát is beboríthatjuk a fondanttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3583
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Súlyzó torta
Landyland 19 recept

A fondantnak használat előtt állnia kell 1 napig a hűtőben, szóval azt ajánlatos már előre elkészíteni. A fondantról még azt is érdemes tudni, hogy nem szabad hűtőben tárolni, miután felhelyeztük a tortára, viszont azért valami hűvösebb helyre kellene rakni. Az egész ötlet igazából úgy jött, hogy karácsonykor az ajándékozásnál én azt az osztálytársam húztam, aki minden idejét a testedzéssel tölti. Anyukám vetette fel, hogy csináljak neki súlyzó alakú tortát. A lehető legjobb ötlet volt, óriási sikert aratott, mindenki ezt fotózta.

Hozzávalók

A piskótához:

A nutellás vajkrémhez:

A fondanthoz:

Amire még szükség lesz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...