r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval

Dacota
Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

330
Kalória
9.1g
Fehérje
46.9g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
250.2g
Víz
-
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1000.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1009 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    12375 micro
  • β-crypt
    3738 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A paprikálat megmossuk, megtöröljük, alufóliával bélelt tepsire tesszük, és kb 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat. Késsel tessék-lássék felvágjuk.
  2. Egy fazékban megmelegítjük az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a chilipelyheket, és kicsit kevergetjük, 5-8 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
  3. Akkor rádobjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet, és felforraljuk. Ha forr, elzárjuk. Hagyjuk, hogy egy picit hűljön (hogy ne öljük meg a mixerünket).
  4. Az egész levest összepürésítjük botmixerrel.

A feltéthez

  1. Közben a quinoát átmossuk, és dupla mennyiségű vízben egy csipet sóval megfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az avokádót felkockázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk, a koriandert leszedjük a száráról, a leveleket felvágjuk. Mindent hozzákeverünk a kihűlt quinoához.

A tálaláshoz

  1. A levesbetétet igazságosan elosztjuk a kitálalt levesben, és lime lével csepegtetjük. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Tudom, nem vagyok túl eredeti, de még mindig Martha Stewart. Ez a leves valamiért emlékeztet a töltött paprikára, de lehet, hogy csak a honvágy miatt érzem így. A feltétként való quinoa-avokádó-lilahagyma páros magában is döbbenetesen finom!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...