Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A leveshez
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
-
8 dl alaplé
-
1 kávéskanál chilipehely
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
A feltéthez
-
1 bögre quinoa
-
1 kis db lilahagyma
-
8 szál koriander
A tálaláshoz
-
1 közepes db lime
330
Kalória
9.1g
Fehérje
46.9g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
250.2g
Víz
-
Koleszterin
10.4g
Rost
9.8g
Cukor
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
49 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A feltéthez
-
43g quinoa156 kcal
-
48g avokádó56 kcal
-
13g lilahagyma5 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
21g lime5 kcal
Összesen
330
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
196 kcal
-
800g alaplé56 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A feltéthez
-
170g quinoa626 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
85g lime21 kcal
Összesen
1324
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
8 kcal
-
34.4g alaplé2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
A feltéthez
-
7.3g quinoa27 kcal
-
8.2g avokádó10 kcal
-
2.1g lilahagyma1 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tálaláshoz
-
3.7g lime1 kcal
Összesen
56
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 654 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 3094 micro
-
β-crypt 934 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
330
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4462.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 187.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 41 mg
Víz
-
Összesen 1000.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1197 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1009 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 804 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 185 micro
-
β-karotin 12375 micro
-
β-crypt 3738 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
1324
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
56
kcal
Elkészítés
A leveshez
- A paprikálat megmossuk, megtöröljük, alufóliával bélelt tepsire tesszük, és kb 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat. Késsel tessék-lássék felvágjuk.
- Egy fazékban megmelegítjük az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a chilipelyheket, és kicsit kevergetjük, 5-8 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
- Akkor rádobjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet, és felforraljuk. Ha forr, elzárjuk. Hagyjuk, hogy egy picit hűljön (hogy ne öljük meg a mixerünket).
- Az egész levest összepürésítjük botmixerrel.
A feltéthez
- Közben a quinoát átmossuk, és dupla mennyiségű vízben egy csipet sóval megfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni.
- Az avokádót felkockázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk, a koriandert leszedjük a száráról, a leveleket felvágjuk. Mindent hozzákeverünk a kihűlt quinoához.
A tálaláshoz
- A levesbetétet igazságosan elosztjuk a kitálalt levesben, és lime lével csepegtetjük. Azonnal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Tudom, nem vagyok túl eredeti, de még mindig Martha Stewart. Ez a leves valamiért emlékeztet a töltött paprikára, de lehet, hogy csak a honvágy miatt érzem így. A feltétként való quinoa-avokádó-lilahagyma páros magában is döbbenetesen finom!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!