r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Sültpaprika-krémleves quinoával és avokádóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

330
Kalória
9.1g
Fehérje
46.9g
Szénhidrátok
12.4g
Zsír
250.2g
Víz
-
Koleszterin
10.4g
Rost
9.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A feltéthez

A tálaláshoz

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    3094 micro
  • β-crypt
    934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 330 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1000.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1197 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1009 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    12375 micro
  • β-crypt
    3738 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A paprikálat megmossuk, megtöröljük, alufóliával bélelt tepsire tesszük, és kb 15 perc alatt megsütjük. Betakarjuk, majd 10 perc elteltével lehúzzuk a fekete héjukat. Késsel tessék-lássék felvágjuk.
  2. Egy fazékban megmelegítjük az olívaolajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd a chilipelyheket, és kicsit kevergetjük, 5-8 percig, amíg a hagyma üveges lesz.
  3. Akkor rádobjuk a paprikát, ráöntjük a zöldség alaplevet, és felforraljuk. Ha forr, elzárjuk. Hagyjuk, hogy egy picit hűljön (hogy ne öljük meg a mixerünket).
  4. Az egész levest összepürésítjük botmixerrel.

A feltéthez

  1. Közben a quinoát átmossuk, és dupla mennyiségű vízben egy csipet sóval megfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Az avokádót felkockázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk, a koriandert leszedjük a száráról, a leveleket felvágjuk. Mindent hozzákeverünk a kihűlt quinoához.

A tálaláshoz

  1. A levesbetétet igazságosan elosztjuk a kitálalt levesben, és lime lével csepegtetjük. Azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Tudom, nem vagyok túl eredeti, de még mindig Martha Stewart. Ez a leves valamiért emlékeztet a töltött paprikára, de lehet, hogy csak a honvágy miatt érzem így. A feltétként való quinoa-avokádó-lilahagyma páros magában is döbbenetesen finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!