r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Sültpaprika-krémleves pirított baconnel és sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    592.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 208 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1153 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9512 micro
  • β-crypt
    2773 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 829 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és előmelegített sütőben 180 fokon egy sütőlapon megsütjük. Akkor van kész, ha a széle barnulni kezd. A sült paprikák héját lehúzzuk. A sütés alatt felhólyagosodik, így könnyedén meghámozható.
  2. Amíg sülnek a paprikák, egy fazékba olívaolajat teszünk, és odatesszük a felkockázott hagymát és a bacont pirulni. Ha megpirult a bacon, és a hagyma üveges, a bacont egy kis tálba kivesszük, némi hagyma kíséretében. Ez lesz majd a feltét a kész levesen.
  3. A pirított hagymához adjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és átforgatjuk, 1-2 percig hagyjuk még pirulni.
  4. Ezután hozzáadjuk a sült paprikát, átforgatjuk, és ízlés szerint borsozzuk. Ha a paprika kis levet engedett és elkezd sercegni, felöntjük a vízzel. Hozzáadunk egy leveskockát, és szükség szerint sózzuk.
  5. Ha a leves felforrt, hozzáadjuk a balzsamecetet és a bazsalikomot. Felfőzzük. Ha rottyan egyet, kész a leves.
  6. A levest botmixerrel pürésítjük.
  7. A kész levest tányérokba adagoljuk, és a pirított hagymás baconnel, reszelt sajttal díszítjük. Leveskockával, fokhagymás pirítóssal vagy levesgyönggyel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A családban a krémleves nagy kedvenc. Ezúttal azonban valami olyasmit szerettem volna készíteni, ami még nem a könyökünkön jön ki. Szétnéztem hát a hűtőben... ez lett belőle...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...