Sülthurkás rakott burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Buday Péter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
50g májas hurka163 kcal
-
50g véres hurka190 kcal
-
7g disznózsír60 kcal
-
33g császárszalonna131 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
133g kifliburgonya77 kcal
-
58g tejföl116 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
14g bacon56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
913
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
300g májas hurka978 kcal
-
300g véres hurka1137 kcal
-
40g disznózsír361 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
800g kifliburgonya462 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
180g trappista sajt634 kcal
-
85g bacon334 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5472
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
12g májas hurka39 kcal
-
12g véres hurka46 kcal
-
1.6g disznózsír14 kcal
-
32 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
3.6g petrezselyem1 kcal
-
32.1g kifliburgonya19 kcal
-
14g tejföl28 kcal
-
7.2g trappista sajt25 kcal
-
3.4g bacon13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
219
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2188.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 311 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 429 mg
-
Nátrium 1320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 4324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 846 micro
Összesen
913
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 192.8 g
Zsír
-
Összesen 454.7 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 184 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1488 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13132.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 320 mg
-
Kálcium 1864 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 2577 mg
-
Nátrium 7922 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1445 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26335 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 1498 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 25942 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4696 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5078 micro
Összesen
5472
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1056 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 1040 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg májas hurka
-
30 dkg véres hurka
-
4 dkg disznózsír
-
15 dkg vöröshagyma
-
2 csokor petrezselyem
-
80 dkg kifliburgonya
-
18 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A hideg, már megsütött hurkát, akár több félét is, felkarikázzuk ujjnyi szeletekre.
- A császárszalonnát, ha lehet, akkor a maradék hurkazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágva pároljuk meg a császárszalonnán. Kevés sóval ízesítjük, és szórunk rá apróra vágott petrezselymet.
- Amikor megpuhult a hagyma, akkor adjuk hozzá a hurkakarikákat, és összepirítjuk. Óvatosan kevergetjük, hogy egyben maradjon.
- Héjában főtt kifliburgonyát karikázunk fel. Öntünk hozzá tejfölt, és teszünk bele reszelt trappista sajtot. Egyenletesen hozzákeverjük a szalonnás hagymán pirult hurkát.
- Az egészet elterítjük egy tűzálló edényben. A tetejére kenünk vastagon tejfölt, és meghintjük reszelt trappista sajttal. Az egész tetejére szeletelt bacont helyezünk.
- 200 C-fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percet. Nem könnyű étel, de nagyon finom. Savanyúság kötelező.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3678
- Feltöltés dátuma: 2016. január 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Buday Péter
18 recept
Gyermekkoromban a hurkát mindig egybetörtem a krumplival a tányéromon! Most is szeretem mindkettőt, de két nap után megunom őket, így született ez az egybesütött recept.