r
Nosalty Logó

Sülthurkás rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Sülthurkás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    454.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13132.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1864 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    7922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26335 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    1498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4696 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5078 micro
Összesen 5472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg, már megsütött hurkát, akár több félét is, felkarikázzuk ujjnyi szeletekre.
  2. A császárszalonnát, ha lehet, akkor a maradék hurkazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágva pároljuk meg a császárszalonnán. Kevés sóval ízesítjük, és szórunk rá apróra vágott petrezselymet.
  3. Amikor megpuhult a hagyma, akkor adjuk hozzá a hurkakarikákat, és összepirítjuk. Óvatosan kevergetjük, hogy egyben maradjon.
  4. Héjában főtt kifliburgonyát karikázunk fel. Öntünk hozzá tejfölt, és teszünk bele reszelt trappista sajtot. Egyenletesen hozzákeverjük a szalonnás hagymán pirult hurkát.
  5. Az egészet elterítjük egy tűzálló edényben. A tetejére kenünk vastagon tejfölt, és meghintjük reszelt trappista sajttal. Az egész tetejére szeletelt bacont helyezünk.
  6. 200 C-fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percet. Nem könnyű étel, de nagyon finom. Savanyúság kötelező.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3678
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sülthurkás rakott burgonya
Buday Péter 18 recept

Gyermekkoromban a hurkát mindig egybetörtem a krumplival a tányéromon! Most is szeretem mindkettőt, de két nap után megunom őket, így született ez az egybesütött recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...