r
Nosalty Logó

Sülthurkás rakott burgonya

Buday Péter
Sülthurkás rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

913
Kalória
32.1g
Fehérje
25.2g
Szénhidrát
75.8g
Zsír
240.8g
Víz
248g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    75.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 913 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.8 g

Zsír

  • Összesen
    454.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13132.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    1864 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2577 mg
  • Nátrium
    7922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26335 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    1498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4696 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5078 micro
Összesen 5472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A hideg, már megsütött hurkát, akár több félét is, felkarikázzuk ujjnyi szeletekre.
  2. A császárszalonnát, ha lehet, akkor a maradék hurkazsírban megpirítjuk. A vöröshagymát vékony cikkekre vágva pároljuk meg a császárszalonnán. Kevés sóval ízesítjük, és szórunk rá apróra vágott petrezselymet.
  3. Amikor megpuhult a hagyma, akkor adjuk hozzá a hurkakarikákat, és összepirítjuk. Óvatosan kevergetjük, hogy egyben maradjon.
  4. Héjában főtt kifliburgonyát karikázunk fel. Öntünk hozzá tejfölt, és teszünk bele reszelt trappista sajtot. Egyenletesen hozzákeverjük a szalonnás hagymán pirult hurkát.
  5. Az egészet elterítjük egy tűzálló edényben. A tetejére kenünk vastagon tejfölt, és meghintjük reszelt trappista sajttal. Az egész tetejére szeletelt bacont helyezünk.
  6. 200 C-fokos előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percet. Nem könnyű étel, de nagyon finom. Savanyúság kötelező.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Gyermekkoromban a hurkát mindig egybetörtem a krumplival a tányéromon! Most is szeretem mindkettőt, de két nap után megunom őket, így született ez az egybesütött recept.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...