r
Nosalty Logó

Sültcékla-leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sültcékla-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6076.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    4255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A céklát hámozzuk meg, és vágjuk 2 centis kockákra, majd dobjuk a tepsibe.
  2. Adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, szerecsendió, rozmaring), és locsoljuk meg az ecettel és az olívaolajjal.
  3. Tegyük a sütőbe 25-30 percre, amíg meg nem puhul és pirul.
  4. Közben egy nagy edénybe öntsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt hagymát és egy csipet sót. Fedjük le az edényt, és alacsony lángon, időnként kevergetve 15 perc alatt főzzük puhára.
  5. Vegyük le a fedőt, és állítsuk nagyobbra a lángot, majd 5-10 perc alatt pirítsuk meg.
  6. Tegyük hozzá a megsütött céklát, keverjük el a hagymával, és öntsük fel annyi alaplével, amennyi ellepi, és főzzük további 15-20 percig, amíg a cékla teljesen meg nem puhul.
  7. Húzzuk le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük.
  8. A joghurthoz kanalazzunk egy keveset a levesből, habverővel keverjük el, és így adjuk hozzá a leveshez, és melegítsük össze.
  9. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, amíg illatozni nem kezd, majd utána vágjuk durvára.
  10. Szedjük tányérokba a levest, szórjuk meg a tetejét a pirított dióval, morzsolt kecskesajttal és egy-két levél rozmaringgal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21663
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi ünnepi, téli leves, és a sütésnek köszönhetően a cékla isteni aromákat kap!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...