Sült töltött krinolin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g krinolin404 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
5g gulyáskrém6 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g kígyóuborka15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
600g krinolin1614 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
3134
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28.2g krinolin76 kcal
-
0.9g mustár1 kcal
-
1.4g ketchup1 kcal
-
0.9g gulyáskrém1 kcal
-
11.7g trappista sajt41 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
9.4g paprika2 kcal
-
17.3g újhagyma3 kcal
-
18.8g kígyóuborka3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3264.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 1695 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 355.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 2191 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 147.5 g
Zsír
-
Összesen 259.1 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 704 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13056.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 3502 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 2211 mg
-
Nátrium 6782 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1420.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1514 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 558 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 1257 micro
-
α-karotin 279 micro
-
β-karotin 2912 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 8765 micro
-
Lut-zea 3476 micro
Összesen
3134
kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 411 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg krinolin
-
25 dkg trappista sajt
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db paprika
-
1 közepes db kígyóuborka
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Először is összekészítünk minden hozzávalót, hogy kéznél legyenek (a zöldségeket feldaraboljuk, felszeleteljük), s csak összeállítani kelljen.
- A krinolint vagy szafaládét bevágjuk, majd picit szétnyitva az oldala felé is, mindkét irányban, hogy "pakolni" lehessen bele.
- Mustárral, ketchuppal "meglocsoljuk" a vágott mélyedéseket, nyomunk csemege gulyáskrémet is rá, ezután a felszeletelt, felaprított zöldségekkel (paprika, paradicsom, újhagyma, de jó a sima lila vagy vöröshagyma is, ha fér még bele, kígyóuborka) jól megtömjük a mélyedéseket.
- Kevés olajjal az alján lévő hőálló tepsibe, jénai edénybe tesszük - amelyben kényelmesen elférnek -, ott picit sózzuk és - ízlés szerinti - fűszerkeverékkel, borssal még ízesítjük.
- Így tesszük be a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük, s mindegyikre sajtszeleteket teszünk (én most csak trappista sajtot tettem, de szoktam vegyesen füstölttel vegyíteni, s van, hogy lereszelem őket).
- Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük tovább, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére, színt kap az egész "cucc". Ha marad ki a felszeletelt zöldségekből, azt elfogyasztjuk a kész étel mellé.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8540
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.
Ajánló
Friss kenyérrel, zsömlével (ízlés, szokás dolga), szeletelt zöldségekkel (esetleg, ha maradt ki a felszeletelt, előkészített zöldségekből, akkor itt azt is felhasználjuk) tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Egyszerű, de nagyszerű, laktató, csinos, nagyon finom......ötlet reggelire, vacsorára, ha időhiányban szenvedünk, akár ebédre is lehet készíteni......a mennyiség attól függ, hány személyre készül, esetleg másnapra is szeretnénk-e belőle tartalékolni, mert melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen.....