r
Nosalty Logó

Sült töltött krinolin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Sült töltött krinolin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

785
Kalória
36.9g
Fehérje
14.8g
Szénhidrátok
64.8g
Zsír
355.2g
Víz
175.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
7.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13056.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    3502 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    6782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1420.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    558 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    2912 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    3476 micro
Összesen 3134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. Először is összekészítünk minden hozzávalót, hogy kéznél legyenek (a zöldségeket feldaraboljuk, felszeleteljük), s csak összeállítani kelljen.
  2. A krinolint vagy szafaládét bevágjuk, majd picit szétnyitva az oldala felé is, mindkét irányban, hogy "pakolni" lehessen bele.
  3. Mustárral, ketchuppal "meglocsoljuk" a vágott mélyedéseket, nyomunk csemege gulyáskrémet is rá, ezután a felszeletelt, felaprított zöldségekkel (paprika, paradicsom, újhagyma, de jó a sima lila vagy vöröshagyma is, ha fér még bele, kígyóuborka) jól megtömjük a mélyedéseket.
  4. Kevés olajjal az alján lévő hőálló tepsibe, jénai edénybe tesszük - amelyben kényelmesen elférnek -, ott picit sózzuk és - ízlés szerinti - fűszerkeverékkel, borssal még ízesítjük.
  5. Így tesszük be a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük, s mindegyikre sajtszeleteket teszünk (én most csak trappista sajtot tettem, de szoktam vegyesen füstölttel vegyíteni, s van, hogy lereszelem őket).
  6. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük tovább, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére, színt kap az egész "cucc". Ha marad ki a felszeletelt zöldségekből, azt elfogyasztjuk a kész étel mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Egyszerű, de nagyszerű, laktató, csinos,  nagyon finom......ötlet reggelire, vacsorára, ha időhiányban szenvedünk, akár ebédre is lehet készíteni......a mennyiség attól függ, hány személyre készül, esetleg másnapra is szeretnénk-e belőle tartalékolni, mert melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen.....

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!