r
Nosalty Logó

Sült töltött krinolin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Sült töltött krinolin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    553 mg
  • Nátrium
    1695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2191 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.5 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13056.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    3502 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    6782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1514 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    558 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    2912 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    3476 micro
Összesen 3134 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is összekészítünk minden hozzávalót, hogy kéznél legyenek (a zöldségeket feldaraboljuk, felszeleteljük), s csak összeállítani kelljen.
  2. A krinolint vagy szafaládét bevágjuk, majd picit szétnyitva az oldala felé is, mindkét irányban, hogy "pakolni" lehessen bele.
  3. Mustárral, ketchuppal "meglocsoljuk" a vágott mélyedéseket, nyomunk csemege gulyáskrémet is rá, ezután a felszeletelt, felaprított zöldségekkel (paprika, paradicsom, újhagyma, de jó a sima lila vagy vöröshagyma is, ha fér még bele, kígyóuborka) jól megtömjük a mélyedéseket.
  4. Kevés olajjal az alján lévő hőálló tepsibe, jénai edénybe tesszük - amelyben kényelmesen elférnek -, ott picit sózzuk és - ízlés szerinti - fűszerkeverékkel, borssal még ízesítjük.
  5. Így tesszük be a sütőbe, s 150 fokon, alsó-felső sütéssel, körülbelül 20-25 percig sütjük, majd kivesszük, s mindegyikre sajtszeleteket teszünk (én most csak trappista sajtot tettem, de szoktam vegyesen füstölttel vegyíteni, s van, hogy lereszelem őket).
  6. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel sütjük tovább, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére, színt kap az egész "cucc". Ha marad ki a felszeletelt zöldségekből, azt elfogyasztjuk a kész étel mellé.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8540
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 30.

Ajánló

Friss kenyérrel, zsömlével (ízlés, szokás dolga), szeletelt zöldségekkel (esetleg, ha maradt ki a felszeletelt, előkészített zöldségekből, akkor itt azt is felhasználjuk) tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, de nagyszerű, laktató, csinos,  nagyon finom......ötlet reggelire, vacsorára, ha időhiányban szenvedünk, akár ebédre is lehet készíteni......a mennyiség attól függ, hány személyre készül, esetleg másnapra is szeretnénk-e belőle tartalékolni, mert melegítve is ugyanolyan finom, mint frissen.....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...