r
Nosalty Logó

Sült töltött hagyma

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kristyán Fanni
Sült töltött hagyma
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5803.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    3923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    863 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3723 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2812 micro
Összesen 2031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    985 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A rizst kevés sóval készre pároljuk, majd hagyjuk hűlni.
  2. A hagymákat hámozzuk meg, majd vágjuk be a fejet egyik oldalon a közepéig, hogy a rétegeket szépen le tudjuk szedni majd egymásról.
  3. Tegyük forrásba lévő vízbe a fejeket (használatunk alaplevet is, hogy ízletesebb legyen). Főzzük őket 10 percig, majd hagyjuk őket hűlni. Ezután szedjük rétegeire.
  4. A hagymák legbelső rétegeit, aprítsuk fel, majd pirítsuk le kevés olívaolajon. Adjuk hozzá a felaprított fokhagyma gerezdeket, a darált húst és a passatat, majd főzzük össze.
  5. A paradicsomos szószt egy külön tálban keverjük össze a főtt rizzsel, adjuk hozzá a zöldfűszereket és a fűszereket.
  6. A tölteléket kanalazzuk bele a hagyma rétegeibe, és csomagoljuk össze.
  7. A hagymákat sorakoztassuk szorosan a sütőtálunkba, majd az alaplé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál paradicsompüré és a borecet keverékével öntsük nyakon.
  8. 200°C-os előmelegített sütőben süssük 30 percet lefedve, majd újabb 30 percet fólia nélkül.
  9. Elkészülve szórjuk meg friss petrezselyemmel és fenyőmaggal.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 978
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült töltött hagyma
Kristyán Fanni 103 recept

Bár a töltött zöldségek a magyar konyha egyik alapkövét képezik, mégis ritkán fordul elő, hogy hagymákba kanalazzuk a rizses, fűszeres tölteléket. Pedig milyen jól járunk vele, ha meg(t)esszük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...