Sült spagetti csirkével és lecsóval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
T. Schmidt Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
80g csirkeszárny95 kcal
-
188g csirke alsócomb202 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
125g zöldpaprika21 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1202
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
750g csirke alsócomb809 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4805
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16g spagetti tészta59 kcal
-
10.2g csirkeszárny12 kcal
-
23.9g csirke alsócomb26 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
16g zöldpaprika3 kcal
-
9.6g paradicsom2 kcal
-
16g paradicsomlé3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
Összesen
154
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.6 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 571 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 441.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 13226 micro
-
Lut-zea 668 micro
Összesen
1202
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 202.4 g
Zsír
-
Összesen 252.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4443.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 456 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 2286 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1765.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 728 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1416 micro
-
Kolin: 586 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 389 micro
-
β-karotin 3551 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 52904 micro
-
Lut-zea 2673 micro
Összesen
4805
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1688 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg spagetti tészta
-
3 db csirkeszárny
-
6 db csirke alsócomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 kg zöldpaprika
-
3 db paradicsom
-
5 dl paradicsomlé
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Elsőként a megtisztított csirkehusikat sózzuk, borsozzuk.Egy kis ételízesítővelis megszórhatjuk.
- Tepsibe tesszük, és kb. 2 dl olajat felhasználva megsütjük.(Aki szereti a fokhagyma ízét, nyugodtan dobáljon 4-5gerezdet közé!)
- Amíg sül a husi, félkészre megfőzzüka tésztát sós vízben. (Úgy szoktam nézni, hogy ne főzzem túl, hogy kiveszek egy szál tésztát, elharapom, és ha még van a közepén egy kis fehér pont, és roppan kicsit, akkor félkész.) Ekkor leszűrjük, és leöblítjük.Ez azért kell, hogya szaft,amijön a tetejére, ne áztassa szét!
- Amikor megsültek a husik, kiszedjükaz ízes olajból, és félretesszük.
- Fogjukaz olajat, éskb. 1 dl-t egy magasabb falú serpenyőbe teszünk. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra szeleteljük,belezuttyantjuk, és összepároljuk.
- A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomokat meg úgy, ahogy esik, összevagdaljuk,úgyis szét fog főni! Hozzáadjuka hagymához őket, és hagyjuk,hogy egy kis levet engedjenek. Egy teáskanál őrölt paprikát teszünkhozzá, és felöntjüka paradicsomlével.
- Sózzuk, nem kell sajnálni, mert a tészta nagyon felveszi. Borsozzuk, és addig főzzük, mint egy lecsót.(Apaprikák lelkét nem kell kifőzni.:))
- A továbbiakat én kacsasütőben szoktam csinálni, de bármilyen tepsi is tökéletes. Akacsasütőbebelecsorgatunk kb. 0,5 dl fűszeres olajat (amit nem dobtunkki a husik alól), majd beleborítjuka tésztát. A lecsós alapunk levének a jó felét ráöntjük, és jól összeforgatjuk.
- Jöhetnek a tészta tetejére a husik szépen sorban! (Imádom ilyenkor, amikor a gyerekeim azt kérdezik, mikor lesz már kész! :))
- A husik tetejére jöhet a megmaradt lecsós szaftunk.
- A sütőbe beletesszük, és úgy bő fél óra alatt összesütjük, hogy a félkész tészta beszívja magába a finom ízeket, és megpuhuljon.
- Tálaláskor nyoma sincs a lucskos lecsónak, mert a tészta mind magába szippantotta, az ízekkel együtt!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2279
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Ajánló
Annak, aki szereti a tésztát! ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
T. Schmidt Ágnes
5 recept
Még kislány voltam, mikor a tévében hétfőnként nem volt adás, és a legnagyobb élmény egy jugoszláv szappanopera volt! Hogy mi volt a címet, azt már nem tudom, de Surdalovics volt a főhős. Szóval ez a Surda egy riportban megcsillogtatta a főzőtudományát, és ezt a receptet mutatta meg, amit azóta egy kicsit továbbfejlesztettünk. Télen üveges lecsóval készítem, mert nem mindig lehet szép alapanyagokat beszerezni hozzá. Persze a lecsót is én készítem!!!