r
Nosalty Logó

Sült spagetti csirkével és lecsóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
T. Schmidt Ágnes
Sült spagetti csirkével és lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13226 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1202 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    202.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4443.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2286 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1765.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    728 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1416 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    3551 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    52904 micro
  • Lut-zea
    2673 micro
Összesen 4805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1688 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a megtisztított csirkehusikat sózzuk, borsozzuk.Egy kis ételízesítővelis megszórhatjuk.
  2. Tepsibe tesszük, és kb. 2 dl olajat felhasználva megsütjük.(Aki szereti a fokhagyma ízét, nyugodtan dobáljon 4-5gerezdet közé!)
  3. Amíg sül a husi, félkészre megfőzzüka tésztát sós vízben. (Úgy szoktam nézni, hogy ne főzzem túl, hogy kiveszek egy szál tésztát, elharapom, és ha még van a közepén egy kis fehér pont, és roppan kicsit, akkor félkész.) Ekkor leszűrjük, és leöblítjük.Ez azért kell, hogya szaft,amijön a tetejére, ne áztassa szét!
  4. Amikor megsültek a husik, kiszedjükaz ízes olajból, és félretesszük.
  5. Fogjukaz olajat, éskb. 1 dl-t egy magasabb falú serpenyőbe teszünk. A megpucolt vöröshagymát félkarikákra szeleteljük,belezuttyantjuk, és összepároljuk.
  6. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomokat meg úgy, ahogy esik, összevagdaljuk,úgyis szét fog főni! Hozzáadjuka hagymához őket, és hagyjuk,hogy egy kis levet engedjenek. Egy teáskanál őrölt paprikát teszünkhozzá, és felöntjüka paradicsomlével.
  7. Sózzuk, nem kell sajnálni, mert a tészta nagyon felveszi. Borsozzuk, és addig főzzük, mint egy lecsót.(Apaprikák lelkét nem kell kifőzni.:))
  8. A továbbiakat én kacsasütőben szoktam csinálni, de bármilyen tepsi is tökéletes. Akacsasütőbebelecsorgatunk kb. 0,5 dl fűszeres olajat (amit nem dobtunkki a husik alól), majd beleborítjuka tésztát. A lecsós alapunk levének a jó felét ráöntjük, és jól összeforgatjuk.
  9. Jöhetnek a tészta tetejére a husik szépen sorban! (Imádom ilyenkor, amikor a gyerekeim azt kérdezik, mikor lesz már kész! :))
  10. A husik tetejére jöhet a megmaradt lecsós szaftunk.
  11. A sütőbe beletesszük, és úgy bő fél óra alatt összesütjük, hogy a félkész tészta beszívja magába a finom ízeket, és megpuhuljon.
  12. Tálaláskor nyoma sincs a lucskos lecsónak, mert a tészta mind magába szippantotta, az ízekkel együtt!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2279
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 05.

Ajánló

Annak, aki szereti a tésztát! ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült spagetti csirkével és lecsóval
T. Schmidt Ágnes 5 recept

Még kislány voltam, mikor a tévében hétfőnként nem volt adás, és a legnagyobb élmény egy jugoszláv szappanopera volt! Hogy mi volt a címet, azt már nem tudom, de Surdalovics volt a főhős. Szóval ez a Surda egy riportban megcsillogtatta a főzőtudományát, és ezt a receptet mutatta meg, amit azóta egy kicsit továbbfejlesztettünk. Télen üveges lecsóval készítem, mert nem mindig lehet szép alapanyagokat beszerezni hozzá. Persze a lecsót is én készítem!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...