Sült sajtgolyók fűszeres zöldséggel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Sajtgolyók
-
18g tojás23 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
Fűszeres zöldségek
-
27 kcal
-
38g gombakonzerv12 kcal
-
25g zöldbab7 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g víz0 kcal
Krumplipüré
Összesen
992
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Sajtgolyók
-
110g tojás138 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Fűszeres zöldségek
-
250g franciasaláta alap160 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
150g zöldbab41 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g víz0 kcal
Krumplipüré
Összesen
5961
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
Sajtgolyók
-
3.9g tojás5 kcal
-
10.7g trappista sajt38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
-
12.1g napraforgó olaj107 kcal
Fűszeres zöldségek
-
8.9g franciasaláta alap6 kcal
-
8.2g gombakonzerv3 kcal
-
5.4g zöldbab1 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
5.4g víz0 kcal
Krumplipüré
Összesen
213
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 578 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 216.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
992
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 489.2 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 203 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 133 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8572.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 2483 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 2084 mg
-
Nátrium 3470 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 273.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1529 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 143 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 456 micro
-
Kolin: 468 mg
-
Retinol - A vitamin: 1470 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 683 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
5961
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Sajtgolyók
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 evőkanál finomliszt
-
10 dkg zsemlemorzsa
Fűszeres zöldségek
-
25 dkg franciasaláta alap
-
2 ek vaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Krumplipüré
Elkészítés
Sajtgolyók
- A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk, majd sós vízben felrakjuk főni. Ha megfőtt a krumpli, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a tejet, a vajat (aki szereti, tehet hozzá egy kis tejfölt is), majd krumplitörővel összetörjük. Ha szükséges, még ízlés szerint megsózhatjuk.
- A francia saláta alapot egy tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, rátesszük a vajat, majd öntünk alá egy kis vizet. Megfűszerezzük borssal, ételízesítővel, petrezselyemmel és egy kis sóval. Előmelegített sütőbe tesszük 180 C-ra.
- Ha elolvadt rajta a vaj, hozzáadjuk a konzerv zöldségeket is (konzerv kukoricát is adhatunk hozzá), jól összekeverjük, majd visszatesszük. Addig pároljuk, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha kész, még lehet utána ízlés szerint ízesíteni.
- Sajtgolyók: A tojást felverjük, majd hozzákeverjük a sajtot. Teszünk hozzá 1 ek. lisztet, és ízesítjük sóval, borssal. Egy sűrű masszát kell kapnunk. Kissé benedvesítjük a kezünket, és diónagyságú golyókat gyúrunk (vagy tallérokat). Zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük.
- Jó étvágyat kívánok hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3400
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerűen imádjuk, sokszor elkészítem, és nagyon laktató is!:)