Sült, préselt libamáj gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Libamáj
Hagymalekvár
-
72g lilahagyma26 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
13g virágméz38 kcal
-
21 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
50g cseresznye29 kcal
-
3g barna cukor11 kcal
-
5g pálinka12 kcal
Összesen
466
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Libamáj
Hagymalekvár
-
720g lilahagyma262 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
125g virágméz380 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
50g gyömbér40 kcal
-
500g cseresznye290 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
50g pálinka116 kcal
Összesen
4659
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
Libamáj
Hagymalekvár
-
21.2g lilahagyma8 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
5.9g vörösbor5 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
3.7g virágméz11 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
1.5g gyömbér1 kcal
-
14.7g cseresznye9 kcal
-
0.9g barna cukor3 kcal
-
1.5g pálinka3 kcal
Összesen
137
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1074 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 234 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1135 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 13973 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
466
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.8 g
Zsír
-
Összesen 193.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 7755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10740.4 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 1034 mg
-
Kálcium 1174 mg
-
Vas 469 mg
-
Magnézium 837 mg
-
Foszfor 4877 mg
-
Nátrium 2174 mg
-
Réz 116 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 405.7 g
-
Cukor 229 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 2340 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139767 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 810 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11350 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 139729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 439 micro
Összesen
4659
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
137
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Libamáj
Hagymalekvár
-
8 közepes db lilahagyma
-
3 szál kakukkfű
-
2 dl vörösbor
-
1 ek vaj
-
5 ek virágméz
-
3 ek napraforgó olaj
-
5 ek balzsamecet
-
1 ek rózsabors
-
5 dkg gyömbér
-
0.5 kg cseresznye
-
3 ek barna cukor
-
0.5 dl pálinka
Elkészítés
Libamáj
- Kb. 1,5 l-es pástétomformát folpack-kal kibéleljük, a pirított dió és mandula felével megszórjuk. A libamájakat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, forró serpenyőben a szeleteket körbesütjük (10 mp–ig sütjük közepes hőmérsékleten), majd a szeleteket a formába helyezzük mindaddig, míg a forma megtelik. Természetesen a libamájat sózzuk, borsozzuk. Fokozottan figyeljünk a közepes hőmérsékletre, hogy a máj ne égjen meg, csak pirosra süljön a felülete!
- Törekedjünk arra, hogy a májszeleteket legalább 4-5 részletben süssük le, minden sütés után a felhalmozott zsírt egy kis fazékba szűrjük. Ha megtelt a pástétomforma, fóliázzuk, és egy másik tepsi segítségével lepréseljük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Hagymalekvár: a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A cseresznyét kimagozzuk. Kis lábasban megolvasztjuk a barna cukrot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a magozott cseresznyét, egy pici sót, majd 3-4 percig főzzük. 5 cl pálinkát ráöntve flambírozzuk.
- Lábasban 4 evőkanál olajon rózsaborsot pirítunk. A hagymát félbevágjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük, majd az olajon megfuttatott rózsaborshoz adjuk. Fedő alatt kis lángon 30 percen keresztül főzzük (nagyon lassan főzzük!), gyakori kevergetés mellett.
- Hozzáadjuk a sót, vörösbort, kakukkfüvet és a balzsamecetet. További 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a mézet és a gyömbéres cseresznyealapot. Jól elkeverjük, kóstoljuk, esetleg cukorral, mézzel vagy sóval utána ízesítünk. Lehűtjük.
- Tálalás: a libamájat a hűtőből kivesszük, meleg vízbe mártjuk, és a fóliánál fogva kiborítjuk. Olvasztott libazsírral vékonyan megkenjük, és a maradék diót és mandulát a tetejére szórjuk. Vékony és éles pengéjű kést forró vízbe mártjuk, a libamájszeleteket 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Tányérra tesszük, gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral tálaljuk. Pirított kalácsszeleteket vagy pirított brióst adunk hozzá.
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 2199
- Feltöltés dátuma: 2019. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Castellum Hotel Hollókő****
5 recept
Ha mindig is akartál libamájpástétomot készíteni, de sose mertél nekiállni, itt a tökéletes alkalom: Oláh Zoltán mesterszakács megmutatja a fogás fortélyait. A gyömbéres-cseresznyés hagymalekvár pedig igazán izgalmas és lenyűgöző párosítás hozzá.