r
Nosalty Logó

Sült, préselt libamáj gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Castellum Hotel Hollókő****
Sült, préselt libamáj gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 4659 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Libamáj

Hagymalekvár

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1135 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.8 g

Zsír

  • Összesen
    193.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    7755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10740.4 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    1034 mg
  • Kálcium
    1174 mg
  • Vas
    469 mg
  • Magnézium
    837 mg
  • Foszfor
    4877 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    116 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139767 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    810 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11350 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 4659 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 137 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Libamáj

Hagymalekvár

Elkészítés

Libamáj

  1. Kb. 1,5 l-es pástétomformát folpack-kal kibéleljük, a pirított dió és mandula felével megszórjuk. A libamájakat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, forró serpenyőben a szeleteket körbesütjük (10 mp–ig sütjük közepes hőmérsékleten), majd a szeleteket a formába helyezzük mindaddig, míg a forma megtelik. Természetesen a libamájat sózzuk, borsozzuk. Fokozottan figyeljünk a közepes hőmérsékletre, hogy a máj ne égjen meg, csak pirosra süljön a felülete!
  2. Törekedjünk arra, hogy a májszeleteket legalább 4-5 részletben süssük le, minden sütés után a felhalmozott zsírt egy kis fazékba szűrjük. Ha megtelt a pástétomforma, fóliázzuk, és egy másik tepsi segítségével lepréseljük. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Hagymalekvár: a gyömbért megtisztítjuk, lereszeljük. A cseresznyét kimagozzuk. Kis lábasban megolvasztjuk a barna cukrot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a magozott cseresznyét, egy pici sót, majd 3-4 percig főzzük. 5 cl pálinkát ráöntve flambírozzuk.
  4. Lábasban 4 evőkanál olajon rózsaborsot pirítunk. A hagymát félbevágjuk, és hajszálvékonyra felszeleteljük, majd az olajon megfuttatott rózsaborshoz adjuk. Fedő alatt kis lángon 30 percen keresztül főzzük (nagyon lassan főzzük!), gyakori kevergetés mellett.
  5. Hozzáadjuk a sót, vörösbort, kakukkfüvet és a balzsamecetet. További 30 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a mézet és a gyömbéres cseresznyealapot. Jól elkeverjük, kóstoljuk, esetleg cukorral, mézzel vagy sóval utána ízesítünk. Lehűtjük.
  6. Tálalás: a libamájat a hűtőből kivesszük, meleg vízbe mártjuk, és a fóliánál fogva kiborítjuk. Olvasztott libazsírral vékonyan megkenjük, és a maradék diót és mandulát a tetejére szórjuk. Vékony és éles pengéjű kést forró vízbe mártjuk, a libamájszeleteket 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Tányérra tesszük, gyömbéres-cseresznyés hagymalekvárral tálaljuk. Pirított kalácsszeleteket vagy pirított brióst adunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2159
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Castellum Hotel Hollókő**** 5 recept

Ha mindig is akartál libamájpástétomot készíteni, de sose mertél nekiállni, itt a tökéletes alkalom: Oláh Zoltán mesterszakács megmutatja a fogás fortélyait. A gyömbéres-cseresznyés hagymalekvár pedig igazán izgalmas és lenyűgöző párosítás hozzá.

Hozzávalók

Libamáj

Hagymalekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...