Sült paprikás csicseriborsókrém
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
38g csicseriborsó142 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
12g újhagyma2 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
300g csicseriborsó1134 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Összesen
1587
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
39.8g csicseriborsó151 kcal
-
6.6g vaj48 kcal
-
31.9g kápia paprika7 kcal
-
12.2g újhagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Összesen
212
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 40.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 404 micro
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1641.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 210.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 324.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 877 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1871 micro
-
Kolin: 329 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 6000 micro
-
β-crypt 966 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3234 micro
Összesen
1587
kcal
- 10% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 430 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg csicseriborsó
-
5 dkg vaj
-
1 közepes db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 teáskanál mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A paprikákat tepsiben -sütőben- 200 fokon megsütjük, míg a héjuk feketedni kezd. Meghámozzuk, magházát eltávolítjuk.
- A paprikákat és minden egyebet késes aprítóban összevegyítünk. Hogy mennyire legyen homogén, azt mindenki a maga ízlése szerint készítse.
- Tálalásnál meghinthetjük kevés füstölt pirospaprikával és petrezselyemlevéllel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 20889
- Feltöltés dátuma: 2014. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Egyik kencém a kis lepénykenyereimhez.