r
Nosalty Logó

Sült oldalas hagymás burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült oldalas hagymás burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1595 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast feldaraboljuk, és minimum egy éjszakára bepácoljuk a fűszerekkel, hagymákkal (ezek nagyobb darabokra vágva) és egy kevés olajjal.
  2. Egy tepsit vastagabban kikenünk zsírral, belepakoljuk az oldalasokat (a hagymákkal és az edény alján maradt fűszeres olajjal együtt). Öntünk alá egy kevéske vizet, alufóliával lefedve betesszük sülni.
  3. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, akkor összetörjük, majd elkeverjük a tejjel, tejföllel.
  4. A húst egy villa segítségével ellenőrizzük. Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát, és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
  5. Kiszedjük a zsírból, majd a hagymás zsír egy részét hozzákeverjük a krumplihoz. Még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12375
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a szaftos sülteket, és az oldalas az egyik kedvencem. Én szinte csak így készítem. Finom, ízletes, szaftos, és persze a fel nem használt zsír másnap kenyérre kenve, hagymával... hmmm :) Jó étvágyat! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...