r
Nosalty Logó

Sült mascarpone sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mayura
Sült mascarpone sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

766
Kalória
17.5g
Fehérje
63.5g
Szénhidrátok
48.7g
Zsír
48.6g
Víz
215.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
25.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 4585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    292 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 4585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a liszteket és a sütőport, és egy habverővel átkeverjük, hogy jól elvegyüljenek.
  2. A vajat apró kockákra vágjuk és szétmorzsoljuk a tésztában.
  3. A tojást is hozzátesszük és rögtön a tortaforma aljára helyezzük, nagyon morzsalékos, legkönnyebben egy kanál vagy a kezünk segítségével tudjuk eldolgozni a forma alján. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokos sütőben kicsit elősütjük, max 3 perc, a tészta felszíne egy kicsit kifehéredik.
  5. A sajtkrém: Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és híg krémmé keverjük, szépen egy merőkanál segítségével a tortalapra kanalazzuk, vigyázzunk, ne kenődjön a forma falához, mert könnyen ráég.
  6. A tortát a sütő középső részén sütjük 160 fokon (kb 20 pec kell neki), akkor jó, ha a krém egy kicsit megszilárdul, kocsonyás jelleget ölt. A felszín pedig néhány helyen megbarnul kissé.
  7. Amint kihűlt könnyedén szeletelhető, hidegen forró eperöntettel tálaljuk, mi most fahéjas rebarbara szósszal ettük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Amerikai barátomnál ettem még úgy 100 évvel ezelőtt sült sajttortát, nagyon szerettem, azóta sok receptet kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban. Néha fehércsokit is olvasztunk bele, vagy a sajtot gyümölcslekvárral keverem, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Végül, de nem utolsó sorban cukor nélkül is elkészíthető, úgy a szénhidráttartalma nagyon alacsony. §:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!