Sült mascarpone sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
33g zabpehelyliszt135 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A sajtkrémhez
-
67g mascarpone269 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
13 kcal
Összesen
766
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
200g zabpehelyliszt808 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A sajtkrémhez
-
400g mascarpone1616 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
76 kcal
Összesen
4585
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
15.1g zabpehelyliszt61 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A sajtkrémhez
-
30.1g mascarpone122 kcal
-
20.7g tojás26 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
Összesen
345
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
766
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 105.2 g
Zsír
-
Összesen 292 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3489.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1814 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.9 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 291.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 944 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1843 micro
Összesen
4585
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg zabpehelyliszt
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
1 tk fahéj
A sajtkrémhez
-
40 dkg mascarpone
-
5 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba tesszük a liszteket és a sütőport, és egy habverővel átkeverjük, hogy jól elvegyüljenek.
- A vajat apró kockákra vágjuk és szétmorzsoljuk a tésztában.
- A tojást is hozzátesszük és rögtön a tortaforma aljára helyezzük, nagyon morzsalékos, legkönnyebben egy kanál vagy a kezünk segítségével tudjuk eldolgozni a forma alján. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
- 160 fokos sütőben kicsit elősütjük, max 3 perc, a tészta felszíne egy kicsit kifehéredik.
- A sajtkrém: Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és híg krémmé keverjük, szépen egy merőkanál segítségével a tortalapra kanalazzuk, vigyázzunk, ne kenődjön a forma falához, mert könnyen ráég.
- A tortát a sütő középső részén sütjük 160 fokon (kb 20 pec kell neki), akkor jó, ha a krém egy kicsit megszilárdul, kocsonyás jelleget ölt. A felszín pedig néhány helyen megbarnul kissé.
- Amint kihűlt könnyedén szeletelhető, hidegen forró eperöntettel tálaljuk, mi most fahéjas rebarbara szósszal ettük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 33150
- Feltöltés dátuma: 2012. június 10.
Ajánló
A vaníliás-citromos-madártejes ízvilág kedvelőinek. A rebarbara szószhoz: 2 szál rebarbara, 2 ek cukor, 1 tk fahéj, 10 dkg vaj kell.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mayura
30 recept
Amerikai barátomnál ettem még úgy 100 évvel ezelőtt sült sajttortát, nagyon szerettem, azóta sok receptet kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban. Néha fehércsokit is olvasztunk bele, vagy a sajtot gyümölcslekvárral keverem, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Végül, de nem utolsó sorban cukor nélkül is elkészíthető, úgy a szénhidráttartalma nagyon alacsony. §:-)