r
Nosalty Logó

Sült mascarpone sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Sült mascarpone sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 4585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 345 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    292 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 4585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba tesszük a liszteket és a sütőport, és egy habverővel átkeverjük, hogy jól elvegyüljenek.
  2. A vajat apró kockákra vágjuk és szétmorzsoljuk a tésztában.
  3. A tojást is hozzátesszük és rögtön a tortaforma aljára helyezzük, nagyon morzsalékos, legkönnyebben egy kanál vagy a kezünk segítségével tudjuk eldolgozni a forma alján. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokos sütőben kicsit elősütjük, max 3 perc, a tészta felszíne egy kicsit kifehéredik.
  5. A sajtkrém: Minden hozzávalót egy keverőtálba öntünk és híg krémmé keverjük, szépen egy merőkanál segítségével a tortalapra kanalazzuk, vigyázzunk, ne kenődjön a forma falához, mert könnyen ráég.
  6. A tortát a sütő középső részén sütjük 160 fokon (kb 20 pec kell neki), akkor jó, ha a krém egy kicsit megszilárdul, kocsonyás jelleget ölt. A felszín pedig néhány helyen megbarnul kissé.
  7. Amint kihűlt könnyedén szeletelhető, hidegen forró eperöntettel tálaljuk, mi most fahéjas rebarbara szósszal ettük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 33150
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 10.

Ajánló

A vaníliás-citromos-madártejes ízvilág kedvelőinek. A rebarbara szószhoz: 2 szál rebarbara, 2 ek cukor, 1 tk fahéj, 10 dkg vaj kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai barátomnál ettem még úgy 100 évvel ezelőtt sült sajttortát, nagyon szerettem, azóta sok receptet kipróbáltam, de nekem ez vált be a legjobban. Néha fehércsokit is olvasztunk bele, vagy a sajtot gyümölcslekvárral keverem, úgy is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá. Végül, de nem utolsó sorban cukor nélkül is elkészíthető, úgy a szénhidráttartalma nagyon alacsony. §:-)

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...