Sült libacomb fügeszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1899
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
7595
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 149.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1721.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1015 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 414.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
1899
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 276.3 g
Zsír
-
Összesen 597.8 g
-
Telített zsírsav 170 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 320 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 1331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6887.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 4058 mg
-
Nátrium 1336 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 239.6 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1657.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 283 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
7595
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hűtött libacombokat sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk és tepsibe rakosgatjuk. Tejjel leöntjük. Alufóliával letakarjuk és 200 fokon előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 30 percig sütjük 200 fokon, majd megforgatjuk a combokat, meglocsoljuk vörösborral és a hőmérsékletet levesszük 180 fokra. Alufólia alatt még 30 percig sütjük. Közben a szaftjával locsolgatjuk. Majd levesszük az alufóliát, visszaforgatjuk és 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt, készre sütjük. A sütés pontos ideje a sütőtől függ!
- A megmosott, érett fügéket szeletekre karikázzuk. Egy kis tálba kicsavarjuk a citromok levét és hozzáadjuk a mézet és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk . Összekeverjük.
- Serpenyőben olívaolajat hevítünk és hozzáöntjük a citromos mézes lét. Kicsit forraljuk, hogy a méz elolvadjon. Belerakosgatjuk a fügeszeleteket. A serpenyőt csak enyhén rázogatva körülbelül 2 perc alatt összeforraljuk, és kész is.
- A szószt a sült libacombokra öntjük . Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 17779
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Ajánló
Köretnek szerecsendiós hercegnőburgonyát ajánlok, italnak enyhén lehűtött vörösbort.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Párom szülinapjára ezt a fügeszószos libasültet készítettem. Igazi ízkavalkád és az illatok egyszerűen mámorítóak.