r
Nosalty Logó

Sült lazac rizságyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült lazac rizságyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 1219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Összesen 139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    872 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Elkészítés

A tonhalhoz

  1. A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  2. A lazacot sózzuk, borsozzuk, és előmelegítjük a sütőt.
  3. Egy edényben felmelegítünk egy kis olajat, hozzáadjuk a rizst, majd a bort és a levest. Lassú tűzön megfőzzük, és mikor már félig kész, hozzáadjuk a rebarbarát, és puhára főzzük őket. Végül belekeverjük a crème fraîche-t, és fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A hal szebbik oldalával felfele megsütjük egy kis olajban, majd a sütőbe tesszük, és 10 perc alatt megsütjük.
  5. A rizottót felhalmozzuk a tányérra, ráfektetünk 1 szelet halat, és meglocsoljuk a szósszal.
  6. A bazsalikomos joghurtszószhoz 2 ek bazsalikomot elkeverünk 1 ek olívaolajjal, egy csipet sóval, kis citromlével és a joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19223
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Ajánló

Ez a recept eredetileg csak egy bazsalikomos olívaolajjal van, de én túl száraznak találtam az ételt, így ezt belekevertem a joghurtba. Így mindjárt más! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed és ízletes halas fogás.

Hozzávalók

A tonhalhoz

A bazsalikomos joghurtszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...