r
Nosalty Logó

Sült krumplival töltött palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sült krumplival töltött palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3373 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7439.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    855 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    4435 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    20238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 2018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Elkészítés

Palacsintához

  1. A palacsintához valókat összekeverjük habverővel, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát, ha szükséges, még hígítjuk, forró teflonsütőben mindkét oldalát megsütjük.
  3. A burgonyát és az édesburgonyát fóliába csomagolva 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 1 óra alatt megsütjük.
  4. A megsült burgonyákat meghámozzuk. A héjában sült krumplit durva lyukú reszelőn lereszeljük, az édesburgonyát összenyomkodjuk.
  5. Teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk, amiben a felkockázott lilahagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket is, és tovább pirítjuk velük 1-2 percig.
  6. Mikor már illatoznak a fűszerek, hozzákeverjük a kétféle burgonyát, és felhígítjuk joghurttal, hogy krémes legyen.
  7. Két kanál olajon hirtelen megpirítjuk a gyufaszálnyira vágott édesburgonyát, majd mikor aranybarnára sült, szalvétán leitatjuk.
  8. A tölteléket palacsintákba töltjük, kókusz chutney-val, szalma édesburgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2499
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült krumplival töltött palacsinta
Évi néni 1830 recept

Tegnap reggel ezt  receptet Jamie Olivertől láttam elkészíteni. Ő ugyan tábori körülmények között mancsolta össze a tölteléket, de nem volt rossz ötlet. Hozzátettem az indiai ihletésű fűszereket, máris egy nagyszerű fogás született. Viszont le a kalappal a kókusz chutney ötletéért. Együtt pedig- minden szerénység nélkül mondhatom,- fergeteges volt. Persze annak, aki ennek az ízvilágnak szerelmese. Én pedig az vagyok.

Hozzávalók

Palacsintához

Töltelékhez

Sült szalma édesburgonya

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...