r
Nosalty Logó

Sült köles répával és tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült köles répával és tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5930 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11859 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 791 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    958 micro
  • β-karotin
    2294 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest két és fél szeres mennyiségű vízben pici sóval főzzük meg. Hagyjuk fedő alatt puhulni kb. egy órát - hogy langyos legyen.
  2. Közben főzzünk meg egy tojást keményre.
  3. A hagymákat, a répát és a főtt tojást aprítóban mixeljük össze. (Ha nincs aprítónk, akkor nagy lyukú reszelőn is elvégezhetjük ezt, csak időigényesebb.)
  4. Keverjük el a kölesben, adjuk hozzá a fűszereket - ízlés szerint -, és még rakhatunk bele sót, ha kívánja.
  5. Reszeljük bele a sajtot, és végül keverjük el benne a nyers tojást is.
  6. Öntsük sütőpapíros formába (nálam püspökkenyér volt, de lehet őzgerinc, kuglóf, stb.), és előmelegített 180°C-os sütőben 45 percig süssük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12147
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Ajánló

Ajánlott hagyni, hogy a formában hűljön egy picit, mielőtt kivesszük (kb. 10 perc elég neki). Utána ízlés szerinti nagyságba vághatjuk. Ha kétfelé, akkor salátával, vegyes vágottal egy laktató főétel; ha még apróbbakra, akkor a főzelékhez vegetáriánus fasírtként is szolgálhat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta kölesmániás vagyok, a péntek a kölesnapom, és mindig próbálom változatosan elkészíteni. Most így sikerült. (Nekem nagyon ízlett!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...