r
Nosalty Logó

Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

635
Kalória
16.8g
Fehérje
41.5g
Szénhidrátok
41.3g
Zsír
332.1g
Víz
76.1g
Koleszterin
5.6g
Rost
4.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 2537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6992.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    4937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3686 micro
Összesen 2537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A kolbászhoz

  1. A kolbászokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk az apró darabokra tépkedett zsályalevelekkel, majd kevés olívaolajjal megkenjük.
  2. A sütőt grill fokozatra és a legmagasabb hőmérsékletre állítjuk. A kolbászokat a sütő felső rácsán 10 percig sütjük.
  3. 10 perc után megfordítjuk a kolbászokat és újabb 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lobogó, sós vízben megfőzzük.
  5. A főtt burgonyát a vajjal elkeverve pürésítjük és hozzáadjuk a tormakrémet és kevés borsot.
  6. A póréhagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és egy centis karikákra felszeleteljük. Az olívaolajjal és a forró vízzel egy edénybe tesszük és fedő alatt, közepes lángon megpároljuk.
  7. Ha a hagyma megpuhult, levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a zsályát és a húsleveskockát.
  8. Ha a kocka felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd beleöntjük a cidert és sűrűsödésig főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C

A Jamie 30 percesek szakácskönyv egyik receptje. A hozzá kapcsolódó cikket itt olvashatod.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!