r
Nosalty Logó

Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sült kolbász tormás pürével és zsályás pórémártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 2537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 635 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6992.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    4937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    368 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2333 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3686 micro
Összesen 2537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Elkészítés

A kolbászhoz

  1. A kolbászokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk az apró darabokra tépkedett zsályalevelekkel, majd kevés olívaolajjal megkenjük.
  2. A sütőt grill fokozatra és a legmagasabb hőmérsékletre állítjuk. A kolbászokat a sütő felső rácsán 10 percig sütjük.
  3. 10 perc után megfordítjuk a kolbászokat és újabb 10 perc alatt készre sütjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk és lobogó, sós vízben megfőzzük.
  5. A főtt burgonyát a vajjal elkeverve pürésítjük és hozzáadjuk a tormakrémet és kevés borsot.
  6. A póréhagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk és egy centis karikákra felszeleteljük. Az olívaolajjal és a forró vízzel egy edénybe tesszük és fedő alatt, közepes lángon megpároljuk.
  7. Ha a hagyma megpuhult, levesszük róla a fedőt, hozzáadjuk a zsályát és a húsleveskockát.
  8. Ha a kocka felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, majd beleöntjük a cidert és sűrűsödésig főzzük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4298
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Jamie 30 percesek szakácskönyv egyik receptje. A hozzá kapcsolódó cikket itt olvashatod.

Hozzávalók

A kolbászhoz

A tormás burgonyapüréhez

A póréhagymás mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...