Sült kacsamell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Evoria
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2101
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
85
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.2 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2015.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 806.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 3737 micro
-
β-karotin 9771 micro
-
β-crypt 222 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1702 micro
Összesen
1053
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.3 g
Zsír
-
Összesen 93.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4030.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 2108 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1612.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2381 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 563 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 7473 micro
-
β-karotin 19541 micro
-
β-crypt 444 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3404 micro
Összesen
2101
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 300 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott, megszárított kacsamelleket beirdaljuk, majd bőrrel lefelé száraz, forró serpenyőbe helyezzük. Amíg a bőre pirul, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a húst. Fordítás után mellé dobunk egy kiskanálnyi margarint és egy gerezd darabolt fokhagymát. Sütés közben a zsiradékkal locsolgatjuk a piruló húsokat.
- Amikor a hús mindkét oldala aranybarnára sült, áttesszük őket egy hőállótálba. Alufóliával lefedve 30-35 percig sütjük 170 fokon.
- A krumplikat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben feltesszük főni. Amikor a burgonya megfőtt, ízlés szerinti krumplipürét készítünk belőle tejjel és margarinnal.
- A répákat meghámozzuk, és féloldalasan felkarikázzuk. A narancslét, egy csipet sót és a chilipelyhet egy edényben összekeverjük, majd belehelyezzük a répát, és alacsony lángon várjuk, amíg megpárolódik, de még roppanós marad. Amikor a répa elkészült, kivesszük a narancsos léből egy külön tálba. A maradék narancsléhez egy teáskanál cukrot keverünk, és megvárjuk, amíg a mártás besűrűsödik egy kicsit. Ezután visszahelyezzük bele a répákat.
- A spárgáknak eltávolítjuk a fás részét, ezután megmossuk, és szárazra törölgetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 10-15 percre.
- A krumplipürét a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a sült spárgákat és a húst, majd a répakorongokat, és a végén meglocsoljuk a narancsos mártással.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 7975
- Feltöltés dátuma: 2019. május 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Evoria
4 recept
Ki akartam próbálni valamit, ami nem a szokásos sütőben sült, egyszerű kacsamell. A narancsos répa ötletét az egyik kedvenc szakácskönyvemből lestem.