Sült kacsacomb majonézzel és rántott répával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt kacsához
-
300g kacsacomb873 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g alma70 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
A majonézhez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
A burgonya körethez
-
3g burgonya1 kcal
A rántott sárgarépához
-
100g sárgarépa36 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
A répa kisütéséhez
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A tálaláshoz
-
83g fejessaláta8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
2117
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt kacsához
-
1200g kacsacomb3491 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
600g alma281 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
A majonézhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
A burgonya körethez
-
10g burgonya6 kcal
A rántott sárgarépához
-
400g sárgarépa146 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
A répa kisütéséhez
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A tálaláshoz
-
330g fejessaláta32 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
Összesen
8471
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
A pácolt kacsához
-
31.2g kacsacomb91 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g tv-paprika0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
15.6g alma7 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
A majonézhez
-
0.5g tojássárgája2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
A burgonya körethez
-
0.3g burgonya0 kcal
A rántott sárgarépához
-
10.4g sárgarépa4 kcal
-
3.9g zsemlemorzsa15 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
A répa kisütéséhez
-
6.6g napraforgó olaj59 kcal
A tálaláshoz
-
8.6g fejessaláta1 kcal
-
10.4g paradicsom2 kcal
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 538 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1041 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 3202 micro
-
β-karotin 9120 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 1328 micro
Összesen
2117
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 152.9 g
Zsír
-
Összesen 734.1 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 339 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 186 g
-
Koleszterin 1054 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5587.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 760 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 2152 mg
-
Nátrium 2014 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 331.5 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2040.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4163 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 166 mg
-
C vitamin: 211 mg
-
D vitamin: 308 micro
-
K vitamin: 425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 12807 micro
-
β-karotin 36478 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 10296 micro
-
Lut-zea 5312 micro
Összesen
8471
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 333 micro
-
β-karotin 950 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 268 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A pácolt kacsához
-
4 db kacsacomb
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 db alma
-
1 db vöröshagyma
A majonézhez
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 kk citromlé
A burgonya körethez
-
1 dkg burgonya
A rántott sárgarépához
-
5 db sárgarépa
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
A répa kisütéséhez
-
3 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 db fejessaláta
-
4 db paradicsom
Elkészítés
A pácolt kacsához
- A kacsacombot, ha van időnk, egy nappal az elkészítés előtt bepácoljuk. A pác kb. 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 fej vöröshagyma csíkozva, só, bors, 2-3 szem alma és olaj keverékéből áll. Másnap a keveréket tepsibe vagy ha van, akkor kacsasütőbe tesszük, és 1 db tv paprikát karikázunk rá, majd lefedve legalább 1 órán át közepes hőfokon sütjük.
- A burgonyát megmossuk, és héjastul feltesszük főni.
- Ez idő alatt elkészítjük a majonézt. A tojássárgáját robotgéppel keverni kezdjük alacsony fokozaton úgy, hogy közben cseppenként olajat adunk hozzá. Fontos, hogy ne nagy mennyiségben keverjük hozzá az olajat, különben nem fog sikerülni. Fokozatosan kell adagolni, és elkezd majd világosodni (akár ha piskótát készítünk, ott a cukor "süti" meg a tojást, itt az olajtól érünk el hasonló eredményt). Ha már kellőképp sűrű és krémes, lekapcsolhatjuk a robotgépet, és adnunk kell hozzá egy csipet cukrot, sót, borsot és kevés citromlevet. (Ha valakinek szokatlan a tömény íz, lazítani lehet sűrű tejszínnel vagy tejföllel).
- Ha a kacsa már megpárolódott, levehetjük a fedőt vagy a fóliát attól függően, hogy miben sütöttük, és így sütjük tovább szintén közepes fokon, hogy pirulhasson is, időnként meglocsolhatjuk a keletkezett zsiradékkal.
- Közben néhány sárgarépát meghámozunk, csíkokra vágjuk, vagy hosszában 4 részbe vágjuk, és nyersen bepanírozzuk (liszt, felvert tojás, só, zsemlemorzsa segítségével). Ha kész a panír, forró olajban kis lángon készre sütjük.
- Ha kész a kacsa, a készre főtt burgonyát héjastul felkarikázzuk, és egy tányérra helyezzük a rántott répával együtt, majd mellé egy jó adat majonéz, sajáta és friss paradicsom kerül és persze a comb.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7104
- Feltöltés dátuma: 2012. október 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Brigi
65 recept
A majonézhez lehetőleg minél frissebb tojást használjunk, mivel nyers tojásból készül. Magát a majonézt nem érdemes túl sok ideig eltárolni, mivel tartósítószer nem kerül bele, de 1 tojássárgájából éppen annyi készül, ami 4 fő részére azonnal el is fog fogyni. A rántott répa ötlete a rántott cékláéból jött. A répa kirántva hasonló ízvilágot kölcsönöz, mint az édesburgonya vagy a sütőtök keveréke. Önmagában tartárral, salátával vagy majonézzel is fogyasztható, de köretként is érdekes hatást tudunk elérni vele.