Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
janettaylor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
531
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2122
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 317.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11212 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 47 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 10570 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 7702 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
531
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 66 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3740.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 112 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1784 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 22 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 291 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1268.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44849 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 189 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2681 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 42280 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 30809 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
2122
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A jól megmosott májunkról itassuk fel a nedvességet, és szeljük kb. egy centis szeletekre. Készítsünk pácot, tej és aprított fokhagymából, és tegyük bele a szeleteket, hogy jól ellepje és átjárja a májdarabokat. Nálam ez kb. 1 nap is megvolt a hűtőben. Utána szépen lecsöpögtetjük, és hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni.
- Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk, ugyanígy járjunk el az almákkal is. Tegyük fel őket főni, és fűszerezzük be ízlés szerint. Nálam ez egy csipet szerecsendió, rozmaring és só volt. Amikor megfőtt, szűrjük le, törjük össze egy villával, és vaj, tej hozzáadásával krémesítsük finomra.
- Főzzük meg a barna rizst sós vízben.
- Hevítsük forróra a serpenyőt, és fél-fél percig süssük a májak két oldalát (éppen csak megkapatva, különben a hízott libamájunk szét fog folyni). Sózzuk és borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
- Nálunk most egy kis ráadás volt a szilvalekváros-chilis chutney, a kisült kacsazsírt pedig katalán kenyérrel tunkoltuk, kinyerve minden finom falatot. Nehogy kárba vesszen!
- Sütés ideje: 1 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6380
- Feltöltés dátuma: 2018. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
janettaylor
107 recept
Nem olcsó, de egy-egy ünnep közeledtével, évente egyszer-kétszer belefér a büdzsébe eme dőzsölés. :)