r
Nosalty Logó

Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Sült hízott kacsamáj édesburgonyás-almás pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10570 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7702 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 531 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44849 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    189 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2681 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42280 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    30809 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2122 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megmosott májunkról itassuk fel a nedvességet, és szeljük kb. egy centis szeletekre. Készítsünk pácot, tej és aprított fokhagymából, és tegyük bele a szeleteket, hogy jól ellepje és átjárja a májdarabokat. Nálam ez kb. 1 nap is megvolt a hűtőben. Utána szépen lecsöpögtetjük, és hagyjuk szobahőmérsékletre felmelegedni.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg és kockázzuk, ugyanígy járjunk el az almákkal is. Tegyük fel őket főni, és fűszerezzük be ízlés szerint. Nálam ez egy csipet szerecsendió, rozmaring és só volt. Amikor megfőtt, szűrjük le, törjük össze egy villával, és vaj, tej hozzáadásával krémesítsük finomra.
  3. Főzzük meg a barna rizst sós vízben.
  4. Hevítsük forróra a serpenyőt, és fél-fél percig süssük a májak két oldalát (éppen csak megkapatva, különben a hízott libamájunk szét fog folyni). Sózzuk és borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
  5. Nálunk most egy kis ráadás volt a szilvalekváros-chilis chutney, a kisült kacsazsírt pedig katalán kenyérrel tunkoltuk, kinyerve minden finom falatot. Nehogy kárba vesszen!
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6380
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Nem olcsó, de egy-egy ünnep közeledtével, évente egyszer-kétszer belefér a büdzsébe eme dőzsölés. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...