Sült csirkemell ahogyan Kobci szereti
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
18 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
Összesen
750
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
71 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
Összesen
2994
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
59.8g csirkemellfilé72 kcal
-
39 kcal
-
12g bacon47 kcal
-
3.6g fokhagyma5 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
6g paradicsom1 kcal
-
6g paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.9g disznózsír8 kcal
Összesen
179
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 674 mg
-
Nátrium 499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 282.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
750
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 264.6 g
Zsír
-
Összesen 193.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 966 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5539.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 2695 mg
-
Nátrium 1997 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 110 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 953 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
2994
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 154 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg csirkemellfilé
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
1 db paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek disznózsír
Elkészítés
- A csirkemelleket megtisztítjuk, majd kettévágjuk. Egy vékonyabb késsel 2 helyen átszúrjuk.
- Csíkra vágott szalonnával megspékeljük, majd lyukanként 2 fokhagymagerezdet is beletömünk.
- Az olajat kikeverjük egy kevés pirospaprikával, borssal, sóval és rozmaringgal, majd a csirkemelleket alaposan beleforgatjuk.
- Az így fűszerezett csirkemellet baconnel tekerjük be, és kizsírozott tepsibe helyezzük.
- A becsomagolt husira paradicsomkarikát és paprikaszeletet helyezünk, amit fogpiszkálóval szúrunk át. Majd a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és a maradék zöldségekkel a húsok mellé helyezzük.
- Egy kevés zsírt lábosban felhevítünk, és ezzel meglocsoljuk a már előkészített, sütés előtt álló gyönyörűségeket.
- Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, ahol időnként meglocsolva a tetejét, 60 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva a tetejét szép pirosra pirítjuk.
- Krumplipürével és savanyú uborkával nagyon finom.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12171
- Feltöltés dátuma: 2011. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csirkemell egyébként száraz étel, de ebben az esetben szaftos, omlós és ízletes marad. Jó étvágyat kívánok hozzá!