r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült csirkecomb újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4071.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1812 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 3736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    258 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megkapargatjuk, majd megfőzzük.
  2. A koktélparadicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd leszűrjük. Ha kihűl, a héját lehúzzuk.
  3. A csirkecombokat kicsontozzuk,borssal,sóval behintjük és serpenyőben az olajon 10 perc alatt elősütjük.
  4. Elkészítjük az öntetet: a bazsalikomot és a rozmaringot összezúzzuk, és összekeverjük 8 evőkanál olajjal és fél mokkáskanál almaecettel, sóval és reszelt fokhagymával.
  5. A krumplit nagyobb darabokra vágjuk és tepsibe tesszük.
  6. A paradicsomokat és a csirkecombokat elrendezzük a burgonya mellé és meglocsoljuk az öntettel.
  7. 45 percig sütjük 220 fokon alsó-felső sütéssel, majd 10-15 perc légkeveréssel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x36x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19475
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Most először használtam friss zöldfűszereket és szerintem a kertet fel is töltöm velük. Tényleg más az ízük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Öcsémtől kaptam karácsonyra egy Jamie Oliver szakácskönyvet. Csak húztam rá a számat, hogy ezek nem kivitelezhető ételek. Aztán jött Kata barátnőm, aki felnyitotta a szemem. Ez az egytálétel például nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...