Sült csirke aszalt gyümölcsökkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
188g csirke274 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
45 kcal
-
13g vörösáfonya6 kcal
-
13g aszalt szilva30 kcal
-
6g mandula37 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g alma12 kcal
Összesen
550
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
150g aszalt sárgabarack362 kcal
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g alma94 kcal
Összesen
4397
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
52g csirke76 kcal
-
6.9g vörösbor6 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
5.2g aszalt sárgabarack13 kcal
-
3.5g vörösáfonya2 kcal
-
3.5g aszalt szilva8 kcal
-
1.7g mandula10 kcal
-
10.4g fehérbor9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
6.9g víz0 kcal
-
6.9g alma3 kcal
Összesen
153
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
550
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209 g
Zsír
-
Összesen 266.5 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3938.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 498 mg
-
Foszfor 2046 mg
-
Nátrium 777 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1627.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 3729 micro
-
β-crypt 113 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
4397
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
2 dl vörösbor
-
1 dl olívaolaj
-
15 dkg aszalt sárgabarack
-
10 dkg aszalt szilva
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 közepes db alma
Elkészítés
- A gyümölcsök előkészítése akár 1-2 nappal a sütés előtt el lehet kezdeni. Egy lezárható tálba beletesszük az összes aszalt gyümölcsöt, és felöntjük 3 puttonyos tokaji aszúval addig, míg ellepi azokat. Így hagyjuk részegülni őket betöltésig.
- A csirkét sütés előtti nap befűszerezzük. Kívül-belül bedörgöljük sóval, borssal, majoránnával és szárított petrezselyemmel. Betesszük a hűtőbe.
- A nagy napon száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. Amíg pirul, a gyümölcsöket kivehetjük egy nagyobb tálba. A megmaradt bort, még ha pár kanálnyi is, ne öntsük ki, jó lesz később.
- Összekeverjük a mandulát és a gyümölcsöket, majd beletöltjük a csirkébe. A csirkét fogpiszkálóval összeszúrjuk, illetve be is varrhatjuk.
- Olajjal kikent tepsibe tesszük a csirkét, aláöntjük a vörösbort, a gyümölcsről megmaradt bort és egy kevés vizet. Az almát cikkekre vágjuk, és azt is mellétesszük.
- 150°-ra előmelegített sütőbe alufóliával lefedve betesszük 1,5 órára. Az idő letelte után levesszük a fóliát, és aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1911
- Feltöltés dátuma: 2014. január 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Karácsonykor került az ünnepi asztalra ez a finomság. Mivel volt idő előkészülni, ezért már napokkal előtte elkezdtem a fűszerezést és a gyümölcsök előkészítését. Az aszalt gyümölcsök bátran variálhatók, illetve fehérborból 3 puttonyos tokaji aszút használtam. Én nem eszek húst, de az illata, állaga fenséges lett, és állítólag az íze is :)