r
Nosalty Logó

Straszburgi fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Straszburgi fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Fánktésztához

Tetejére

Összesen 346 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 825 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    130 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    870 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 2476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Fánktésztához

Tetejére

Elkészítés

Fánktésztához

  1. Az élesztőt 2 csipet cukorral és egy evőkanál langyos tejjel elkeverjük, és félretesszük.
  2. A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával robotgép segítségével habosra keverjük. Akkor jó, ha teljesen krémszerű, mint a tortába való krém.
  3. Ezután következik a só, a megkelt élesztő és a langyos tej. Egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük keverni, miközben hozzáadagoljuk a lisztet. (A recept szerint annyi liszt kell hozzá, amennyit felvesz, hogy egy jó állagú kalácstésztát kapjunk.) Alaposan, hólyagzásig dagasszuk.
  4. Letakarva, meleg helyen, 2-3 órát kelesztjük.
  5. Az idő leteltével, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
  6. Ezután, nagyobbacska golyókat formázunk belőle, amelyekbe belerejtünk egy-egy kis darab csokit, és a sütőlemezen egymástól távolabb rakjuk le őket.

Tetejére

  1. A tojásfehérjét, a porcukorral fényes, kemény habbá verjük. Ezzel a habbal vastagon bevonjuk a fánkokat.
  2. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
  3. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok zsemlenagyságúra nem nőnek, és a hab meg nem pirul rajtuk. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1379
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 04.

Ajánló

A csoki helyett egy-egy darabka sütőlekvárt vagy gesztenyemasszát is tehetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Straszburgi fánk
Lizinka_ 604 recept

Mivel javában benne vagyunk a farsangi időben, gondoltam, kipróbálom azt a különlegesnek látszó fánk receptet, amit édesanyám receptgyűjteményében találtam. Az elkészítési módja sem az a hagyományos, ezért kíváncsian vártam-vártuk az eredményt. A fánk pontosan olyan finomra sikerült, ahogy elképzeltük a recept alapján!

Hozzávalók

Fánktésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...