Straszburgi fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Fánktésztához
-
33g vaj239 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
-
17g tej9 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
17g csokoládé91 kcal
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
9g porcukor36 kcal
-
7g dió44 kcal
Összesen
825
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Fánktésztához
-
100g vaj717 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
50g tej28 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
Tetejére
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
2476
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Fánktésztához
-
14g vaj100 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
8.4g tojássárgája27 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.8g friss élesztő3 kcal
-
7g tej4 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
7g csokoládé38 kcal
Tetejére
-
16.8g tojásfehérje9 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
2.8g dió18 kcal
Összesen
346
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
825
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 130 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 870 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1700.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.2 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 197.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 914 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 552 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
2476
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Fánktésztához
-
1 ek porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 dkg friss élesztő
Tetejére
-
3 db tojásfehérje
-
4 ek porcukor
Elkészítés
Fánktésztához
- Az élesztőt 2 csipet cukorral és egy evőkanál langyos tejjel elkeverjük, és félretesszük.
- A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával robotgép segítségével habosra keverjük. Akkor jó, ha teljesen krémszerű, mint a tortába való krém.
- Ezután következik a só, a megkelt élesztő és a langyos tej. Egy kézi robotgép dagasztó fejével elkezdjük keverni, miközben hozzáadagoljuk a lisztet. (A recept szerint annyi liszt kell hozzá, amennyit felvesz, hogy egy jó állagú kalácstésztát kapjunk.) Alaposan, hólyagzásig dagasszuk.
- Letakarva, meleg helyen, 2-3 órát kelesztjük.
- Az idő leteltével, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és gyors mozdulatokkal átgyúrjuk.
- Ezután, nagyobbacska golyókat formázunk belőle, amelyekbe belerejtünk egy-egy kis darab csokit, és a sütőlemezen egymástól távolabb rakjuk le őket.
Tetejére
- A tojásfehérjét, a porcukorral fényes, kemény habbá verjük. Ezzel a habbal vastagon bevonjuk a fánkokat.
- A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok zsemlenagyságúra nem nőnek, és a hab meg nem pirul rajtuk. Langyosan kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1379
- Feltöltés dátuma: 2016. február 04.
Ajánló
A csoki helyett egy-egy darabka sütőlekvárt vagy gesztenyemasszát is tehetünk bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Mivel javában benne vagyunk a farsangi időben, gondoltam, kipróbálom azt a különlegesnek látszó fánk receptet, amit édesanyám receptgyűjteményében találtam. Az elkészítési módja sem az a hagyományos, ezért kíváncsian vártam-vártuk az eredményt. A fánk pontosan olyan finomra sikerült, ahogy elképzeltük a recept alapján!