r
Nosalty Logó

Straciatella pana cotta cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Straciatella pana cotta cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 2591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  3. Hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe kb. 35-45 percre, amíg a tejszín elkezd zselésedni.
  4. A csokoládét a tejszínhez keverjük. A panna cotta masszát egy hideg vízzel kiöblített formába (600 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
  5. A cseresznyét leszűrjük, 250 ml cseresznyelevet kimérünk. A cseresznyelevet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd besűrítjük 1 ek hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Hozzákeverjük a cseresznyét, és hűlni hagyjuk.
  6. A panna cottát kiborítjuk, 4 részre vágjuk, és a hideg vagy meleg cseresznyével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2032
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznye idényben elkészíthetjük friss cseresznyéből is. Az 500 g cseresznyét kimagozzuk, majd 250 ml cseresznye nektárban a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig főzzük, a végén besűrítjük.

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...