r
Nosalty Logó

Straciatella pana cotta cseresznyével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Straciatella pana cotta cseresznyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 2591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Elkészítés

A panna cotta-hoz

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tejszínt a cukorral felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  3. Hűlni hagyjuk, majd betesszük a hűtőbe kb. 35-45 percre, amíg a tejszín elkezd zselésedni.
  4. A csokoládét a tejszínhez keverjük. A panna cotta masszát egy hideg vízzel kiöblített formába (600 ml űrtartalom) töltjük, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.
  5. A cseresznyét leszűrjük, 250 ml cseresznyelevet kimérünk. A cseresznyelevet a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal felfőzzük, kb. 5 percig főzzük, majd besűrítjük 1 ek hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Hozzákeverjük a cseresznyét, és hűlni hagyjuk.
  6. A panna cottát kiborítjuk, 4 részre vágjuk, és a hideg vagy meleg cseresznyével tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2031
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznye idényben elkészíthetjük friss cseresznyéből is. Az 500 g cseresznyét kimagozzuk, majd 250 ml cseresznye nektárban a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig főzzük, a végén besűrítjük.

Hozzávalók

A panna cotta-hoz

A cseresznyéhez

Címlapról ajánljuk