r
Nosalty Logó

Stracciatella

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Stracciatella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 804 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6893.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1816 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    3744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.5 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 4826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. 4 tojásból sütünk egy vékony piskótalapot.
  3. Leválasztjuk a sütőpapírról, de visszatesszük rá a piskótát.
  4. A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint 25 dkg cukorból főzünk egy vaníliás pudingot.
  5. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját.
  6. A levében feloldunk egy zacskó zselatint. (Elkeverjük a narancslében, majd a mikróbankb. fél perc alatt felolvasztjuk.)
  7. Hozzákeverjük a pudinghoz, és néhány kanál narancsszörppel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  8. Közben felverjük a tejszínt habbá, és lereszeljük a csokoládét (a reszelő uborkaszeletelő részén, akkor egy kicsit durvább reszeléket kapunk).
  9. A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokireszeléket.
  10. A piskótalapra simítjuk a krémet, és a hűtőbe tesszük hűlni.
  11. Közben egy sütőpapír lapra mintákat rajzolunk, és csokit olvasztunk.
  12. Sütőpapírból tölcsért készítünk, ebbe kanalazzuk az olvasztott csokit, összezárjuk a tölcsér száját, a hegyét levágjuk, és a sütőpapír hátoldalára az átlátszó rajzok mentén, felrajzoljuk a csokimintákat.
  13. A papírt a hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  14. A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük, egy-egy tejszínrózsával és csokimintával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39955
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki a tortában a krémet szereti a legjobban, annak ez is ízleni fog. Egy vékony piskótalapon egy kellemes, habos krém. Könnyű desszert, kis kreativitással, csokidísz készítésével meg igazán mutatós édesség lesz belőle. Az elkészítéséről fázisképeket itt találtok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...