Stracciatella
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g piskótalap242 kcal
-
167g tej93 kcal
-
57 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
5g szörp15 kcal
-
12g csokoládé64 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
804
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g piskótalap1450 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
30g szörp91 kcal
-
70g csokoládé382 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4826
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
19.8g piskótalap58 kcal
-
39.7g tej22 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
10.3g narancs4 kcal
-
1.2g szörp4 kcal
-
2.8g csokoládé15 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
11.9g habtejszín35 kcal
Összesen
193
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1148.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.1 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
804
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 148.4 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6893.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 1816 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 1050 mg
-
Nátrium 3744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 774.5 g
-
Cukor 554 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 511.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1079 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 114 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 231 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 692 micro
Összesen
4826
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg piskótalap
-
1 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 közepes db narancs
-
30 ml szörp
-
7 dkg csokoládé
-
25 dkg cukor
-
20 g zselatin
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
- 4 tojásból sütünk egy vékony piskótalapot.
- Leválasztjuk a sütőpapírról, de visszatesszük rá a piskótát.
- A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból, valamint 25 dkg cukorból főzünk egy vaníliás pudingot.
- Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját.
- A levében feloldunk egy zacskó zselatint. (Elkeverjük a narancslében, majd a mikróbankb. fél perc alatt felolvasztjuk.)
- Hozzákeverjük a pudinghoz, és néhány kanál narancsszörppel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- Közben felverjük a tejszínt habbá, és lereszeljük a csokoládét (a reszelő uborkaszeletelő részén, akkor egy kicsit durvább reszeléket kapunk).
- A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokireszeléket.
- A piskótalapra simítjuk a krémet, és a hűtőbe tesszük hűlni.
- Közben egy sütőpapír lapra mintákat rajzolunk, és csokit olvasztunk.
- Sütőpapírból tölcsért készítünk, ebbe kanalazzuk az olvasztott csokit, összezárjuk a tölcsér száját, a hegyét levágjuk, és a sütőpapír hátoldalára az átlátszó rajzok mentén, felrajzoljuk a csokimintákat.
- A papírt a hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
- A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük, egy-egy tejszínrózsával és csokimintával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 327
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 39955
- Feltöltés dátuma: 2011. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Aki a tortában a krémet szereti a legjobban, annak ez is ízleni fog. Egy vékony piskótalapon egy kellemes, habos krém. Könnyű desszert, kis kreativitással, csokidísz készítésével meg igazán mutatós édesség lesz belőle. Az elkészítéséről fázisképeket itt találtok.