r
Nosalty Logó

Stíriai metélt PeZsuRitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Stíriai metélt PeZsuRitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 3507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Szósz

Tálalás

Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6237.7 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    786 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 3507 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.5 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. A túrót a liszttel, csipetnyi sóval és a tojással összegyúrjuk. Lehet, hogy kevesebb evőkanál liszt is elég lesz, túrótól és a liszt minőségétől függ. Nyújtható tésztát kell kapnunk.
  2. Egy kilisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és felvágjuk kis tésztákra. Én kb. 3-4 cm hosszúra és 1 cm szélesre vágtam.
  3. A metélteket sós, olívaolajos (pár csepp elég) forrásban lévő vízben kifőzzük, majd szűrőbe szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges víz. Kb. 5 percig főzzük ezt a mennyiséget, kb. 3 adagban.
  4. Ha ez kész, akkor egy tálban összekeverjük az alábbi tojássárgájás szósszal, majd belekeverjük a felvert tojáshabot is.
  5. Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt jénaiba öntjük a szószos tésztát, és sütőben 180 °C-on megsütjük. Addig sütjük, míg a tészta teteje meg nem barnul.

Szósz

  1. A tojássárgájákat a cukorral (porcukorral csináltam), vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és valamennyi tejföllel (hogy hígabb masszát kapjunk) alaposan, habverővel összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéket (én tettem hozzá vaníliás cukrot) felverjük kemény habbá.
  3. A tojássárgájás egyveleget a kifőzött tésztához adagoljuk, majd a tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük az egészbe. Utána, mint már írtam, mehet a jénaiba.

Tálalás

  1. A tejfölt, a porcukrot összekeverjük, és a stíriai metélt tetejére öntjük. Porcukorral még megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 49534
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámtól tanultam ezt a receptet, és most megosztom mindenkivel, mert ennél finomabb nincs :-)

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...