adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g marhacomb355 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
21 kcal
-
48g gyöngyhagyma17 kcal
-
3g fűszersó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
521
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g marhacomb1420 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
190g gyöngyhagyma69 kcal
-
11g fűszersó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
Összesen
2087
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
58.3g marhacomb83 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
11.7g száraz vörösbor10 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
5.8g sűrített paradicsom5 kcal
-
11.1g gyöngyhagyma4 kcal
-
0.6g fűszersó0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
123
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2032.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 1239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 315.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
521
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8130.2 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 330 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2289 mg
-
Nátrium 4956 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.4 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1261.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 933 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 906 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
2087
kcal
- 14% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 473.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 289 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1677 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 dl száraz vörösbor
-
3 ek olívaolaj
-
100 g sűrített paradicsom
-
190 g gyöngyhagyma
-
2 db babérlevél
-
2 ek cukor
-
2 db fahéjrúd
-
6 db szegfűszeg
Elkészítés
- Felvágjuk a húst nagyobb kockákra, megszórjuk borssal és a húspuhítóval, majd pihentetjük.
- Az olajon megpirítjuk a húst, majd kiszedjük, félretesszük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a cukorral karamellizáljuk.
- Visszarakjuk a húst, beletesszük a fahéjrudakat, a szegfűszeget meg a paradicsomkonzervet, és megsózzuk. Tegyük bele a babérlevelet, és töltsük fel a borral.
- Főzzük az egészet, amíg a hús félpuha nem lesz, akkor tegyük hozzá a lecsepegtetett gyöngyhagymát (ha nincs, jók hozzá pici hagymák is).
- Főzzük készre, majd tálaljuk párolt rizzsel.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16702
- Feltöltés dátuma: 2010. április 25.
Ajánló
Mi édes görög borral ittuk, de mindenféleképpen vörösbort ajánlok hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Serci
3 recept
Korfun jártunk, ahol ez az egyik helyi specialitás. Először idegenkedtünk tőle a fahéj miatt, de megkóstoltuk, és nem bántuk meg! Azóta itthon is elkészítettem már, érdekes alternatívája a marhapörköltnek.