r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 3683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

vagdalt

tejfölös padlizsán

Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 736 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7127.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3313 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2241.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 3683 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

vagdalt

tejfölös padlizsán

Elkészítés

vagdalt

  1. A padlizsánokat késsel megszurkáljuk, majd sütőpapírra helyezve, 180 fokos sütőben (hőlégkeverés) 20 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral (ízlés szerint fűszerezve), mi szeretjük, szóval nem szoktam sajnálni belőle. Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kikaparjuk a belsejét a fokhagymás tejfölbe, alaposan átkeverve, majd mehet a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. 3 tojást sós vízben megfőzünk, ez biztosítja, hogy a tojás nem reped és durran szét.
  3. A zsemlét vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Ehhez jön a só, bors, pirospaprika, a vöröshagyma (én nyersen szoktam a hagymát hozzáadni) és egy egész tojás. Tapasztalataim szerint ennyi is bőven elég, több tojástól túl kemény lesz a hús sütés közben.
  4. Miután összedolgoztuk a húst a hozzávalókkal, őzgerincformába alufóliát teszünk, hogy legalább mindkét oldalán kinyúljon belőle 7-8 centire. A hús felével az alját, valamint az oldalát is kibéleljük a formának. A megfőtt és megpucolt tojásokat a húsra helyezzük, sorban egymás után, majd a többi hússal befedjük őket. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, befedjük az alufólia túlnyúló részével, és mehet a 180 fokos sütőbe.
  5. Egy órán át becsomagolva sütjük, majd szétnyitjuk rajta az alufóliát, és további 30 percig hagyjuk pirulni az egészet. A sütőből kivéve várunk vele, és mikor félig kihűlt, akkor fordítjuk ki a formából. Tálaláskor szeleteljük, és a tejfölös padlizsánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10x10
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 899
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stefánia vagdalthoz kerestem új "köretet", kicsit unalmas volt már krumplipürével, így ötlött fel a padlizsán gondolata, hogy ezzel is ki kellene próbálni. Maximum nem fog tetszeni az újdonság a tányéron, de hamar elfogyott. :)

Hozzávalók

vagdalt

tejfölös padlizsán

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...