Stefánia vagdalt tejfölös sült padlizsánnal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
vagdalt
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
22g zsemle59 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
36g főtt tojás56 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
tejfölös padlizsán
-
208g padlizsán49 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
736
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
vagdalt
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
tejfölös padlizsán
-
1040g padlizsán247 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3683
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
vagdalt
-
33.5g darált sertéshús61 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
3.6g zsemle10 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6g főtt tojás9 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
tejfölös padlizsán
-
34.9g padlizsán8 kcal
-
13.4g tejföl27 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
123
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1425.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 448.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 309 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
736
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 265.9 g
Zsír
-
Összesen 217.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7127.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1011 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 3313 mg
-
Nátrium 1957 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.7 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2241.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 902 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 1546 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1327 micro
Összesen
3683
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
vagdalt
-
1 kg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
2 db zsemle
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db főtt tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
tejfölös padlizsán
-
2 nagy db padlizsán
-
400 g tejföl
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
vagdalt
- A padlizsánokat késsel megszurkáljuk, majd sütőpapírra helyezve, 180 fokos sütőben (hőlégkeverés) 20 percig sütjük. Közben a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral (ízlés szerint fűszerezve), mi szeretjük, szóval nem szoktam sajnálni belőle. Miután a padlizsán kihűlt, kanállal kikaparjuk a belsejét a fokhagymás tejfölbe, alaposan átkeverve, majd mehet a hűtőbe kicsit pihenni.
- 3 tojást sós vízben megfőzünk, ez biztosítja, hogy a tojás nem reped és durran szét.
- A zsemlét vízbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a darált húshoz adjuk. Ehhez jön a só, bors, pirospaprika, a vöröshagyma (én nyersen szoktam a hagymát hozzáadni) és egy egész tojás. Tapasztalataim szerint ennyi is bőven elég, több tojástól túl kemény lesz a hús sütés közben.
- Miután összedolgoztuk a húst a hozzávalókkal, őzgerincformába alufóliát teszünk, hogy legalább mindkét oldalán kinyúljon belőle 7-8 centire. A hús felével az alját, valamint az oldalát is kibéleljük a formának. A megfőtt és megpucolt tojásokat a húsra helyezzük, sorban egymás után, majd a többi hússal befedjük őket. Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, befedjük az alufólia túlnyúló részével, és mehet a 180 fokos sütőbe.
- Egy órán át becsomagolva sütjük, majd szétnyitjuk rajta az alufóliát, és további 30 percig hagyjuk pirulni az egészet. A sütőből kivéve várunk vele, és mikor félig kihűlt, akkor fordítjuk ki a formából. Tálaláskor szeleteljük, és a tejfölös padlizsánnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x10x10
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 899
- Feltöltés dátuma: 2017. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ryn
20 recept
Stefánia vagdalthoz kerestem új "köretet", kicsit unalmas volt már krumplipürével, így ötlött fel a padlizsán gondolata, hogy ezzel is ki kellene próbálni. Maximum nem fog tetszeni az újdonság a tányéron, de hamar elfogyott. :)