r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt-gombából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jahin
Stefánia vagdalt-gombából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1075 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7883.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    739 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    4776 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    1094 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3370 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4392 micro
Összesen 1892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított gombát elkészítjük pörköltnek: az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, rátesszük a felszeletelt gombát, pirospaprikát, fűszerezzük. Kevés vizet tehetünk alá, de a gomba is sok vizet engedhet.
  2. Addig főzzük, amíg a víz majdnem teljesen elpárolog és a szaft jól besűrűsödik.
  3. A kihűlt gombához keverjük a vízben megáztatott és jól kinyomkodott kifliket.
  4. Hozzáteszünk egy nyers tojást, petrezselymet apróra vágva és pár kanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk.
  5. Az egészet alaposan összekeverjük és még fűszerezhetjük ízlés szerint.
  6. Sütőpapíros tepsiben sütjük, a massza közepébe főtt tojásokat rakunk, 180 fokon kb. 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11347
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 16.

Ajánló

Krumplipürével, főzelék feltétként vagy csak magában friss zöldséggel, akár hidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit sok lett a gombapörkölt, a maradékot így hasznosítottam, mert már nagyon úgy nézett ki, hogy pörkölt formában nem fog elfogyni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...