Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krityó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
40g pritaminpaprika9 kcal
-
18 kcal
Összesen
494
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
160g pritaminpaprika34 kcal
-
71 kcal
Összesen
1973
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
48.1g darált sertéshús88 kcal
-
0 kcal
-
17.6g tojás22 kcal
-
7.2g vöröshagyma3 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g zsemle12 kcal
-
8g mozzarella24 kcal
-
12.8g pritaminpaprika3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
160
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 294 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1236.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 207.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
494
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.8 g
Zsír
-
Összesen 116.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4947.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 833 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 2168 mg
-
Nátrium 1493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 831.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 725 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 1027 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 2189 micro
-
β-crypt 660 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1081 micro
Összesen
1973
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg darált sertéshús
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
4 db tojás
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
10 dkg mozzarella
-
1 db pritaminpaprika
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a hagymát felkockázzuk, a 3 db tojás megfőzzük. A mozzarellát karikára, a paprikát széles csíkokra vágjuk.
- A darált húst, az őrölt pirospaprikát, a borsot, ételízesítőt és sót, hagymát, tört fokhagymát alaposan összedolgozzuk. Hozzáadunk 1 egész tojást, és ezt is beledolgozzuk, majd a végén a kinyomkodott zsemlét is.
- Ha kész, sütőformába (én kenyérsütőformába tettem, de az őzgerinc is jó) teszünk egy réteget, majd erre rárétegezzük a szeletelt mozzarellát, utána a széles csíkokra vágott pritamin paprikát (olyan széles legyen, mint amilyen a mozzarella), erre pedig a félbevágott tojásokat, ezután a maradék fasírttal lefedjük.
- A sütőformát fóliával letakarjuk, majd 1 órán át sütjük fóliával, majd fólia nélkül 20 percet. Célszerű egy tepsibe helyezni a sütőformát, mert elég sok zsír kisül a húsból, és így nem a sütőbe csöpög. A kisült zsírt a fólia levételekor le lehet önteni a húsról.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13691
- Feltöltés dátuma: 2010. április 11.
Ajánló
Krumplisalátával isteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Krityó
31 recept
Szeretem kipróbálni a különböző variációkat egy már bevált étellel. A stefi egy megunhatatlan fogás, és a sült pritamin paprika íze csak még ízletesebbé teszi. A mozzarella pedig átveszi a fasírozott ízét...hmmm... nekünk bejött.