r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krityó
Stefánia vagdalt 5. - mozzarellával, pritamin paprikával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

494
Kalória
44g
Fehérje
12.2g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
207.8g
Víz
294.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 494 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4947.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    831.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    1027 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    2189 micro
  • β-crypt
    660 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 1973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

  1. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a hagymát felkockázzuk, a 3 db tojás megfőzzük. A mozzarellát karikára, a paprikát széles csíkokra vágjuk.
  2. A darált húst, az őrölt pirospaprikát, a borsot, ételízesítőt és sót, hagymát, tört fokhagymát alaposan összedolgozzuk. Hozzáadunk 1 egész tojást, és ezt is beledolgozzuk, majd a végén a kinyomkodott zsemlét is.
  3. Ha kész, sütőformába (én kenyérsütőformába tettem, de az őzgerinc is jó) teszünk egy réteget, majd erre rárétegezzük a szeletelt mozzarellát, utána a széles csíkokra vágott pritamin paprikát (olyan széles legyen, mint amilyen a mozzarella), erre pedig a félbevágott tojásokat, ezután a maradék fasírttal lefedjük.
  4. A sütőformát fóliával letakarjuk, majd 1 órán át sütjük fóliával, majd fólia nélkül 20 percet. Célszerű egy tepsibe helyezni a sütőformát, mert elég sok zsír kisül a húsból, és így nem a sütőbe csöpög. A kisült zsírt a fólia levételekor le lehet önteni a húsról.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretem kipróbálni a különböző variációkat egy már bevált étellel. A stefi egy megunhatatlan fogás, és a sült pritamin paprika íze csak még ízletesebbé teszi. A mozzarella pedig átveszi a fasírozott ízét...hmmm... nekünk bejött.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!