r
Nosalty Logó

Stefánia vagdalt 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Stefánia vagdalt 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1425
Kalória
39.3g
Fehérje
23.5g
Szénhidrátok
129.5g
Zsír
161.5g
Víz
231.3g
Koleszterin
1.9g
Rost
1.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 5694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 395 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    518.2 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    1686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    645.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    209 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 5694 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 395 kcal

Elkészítés

  1. A sertésdagadót megmossuk, és szárazra töröljük konyhai papírtörlővel. Csíkokra vágjuk, és ledaráljuk. A fokhagymát lereszeljük, az áztatott zsemléket ledaráljuk.
  2. A fűszereket beledolgozzuk, és hagyjuk állni kb. 1/2 órát a hűtőben.
  3. Ezalatt előkészítjük a tepsiket: a nagyobbikba teszünk forró vizet, ebbe állítjuk bele a vajjal kikent és a zsemlemorzsával behintett kisebb tepsit.
  4. A megfőtt tojásokat megpucoljuk. A darált húst elfelezzük, és belenyomkodjuk a tepsi aljába, ráhelyezzük a főtt tojásokat, és a másik felével beborítjuk. Szépen eligazítjuk vizes kézzel, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Ezután beletesszük a nagyobbik tepsibe, és lefedjük a fóliával. Asütőt előmelegítjük.
  5. Villanysütőben 160 fokon sütjük, 20 perc után levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük.
  6. Pihentetjük, ha kihűlt, szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

A nagyfiam egyik kedvence, és az unokáim is kérni szokták: „Mamika, tudod, azt a hosszúkás sült husit készítsd el nekünk, amibe tojást bújtatsz el!". Először, mikor készítettem, sajnos szétrepedt, később rájöttem, vizes kézzel kell megformázni, és olvasztott vajjal meglocsolni. Először gőzbe tenni, utána pirosra sütni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!