r
Nosalty Logó

Stájer burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Stájer burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4720 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 1841 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35-45 perc alatt megfőzzük.
  2. A bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk.
  3. Egy serpenyőben a tökmagokat megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, durvára vágjuk.
  4. A bacont egy serpenyőben 1 ek olajon ropogósra sütjük.
  5. Az ecetet elkeverjük a levessel, mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a maradék repceolajat, a ropogósra sült bacont a kisült zsiradékkal, a hagymát és a metélőhagymát.
  6. A burgonyát még forrón meghámozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ráöntjük az öntetet, összekavarjuk, és legalább 30 percig hagyjuk állni.
  7. A salátát megszórjuk a tökmaggal, meglocsoljuk a tökmagolajjal, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12838
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mitől stájer ez a burgonyasaláta? Hát a híres stájer tökmagolajtól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...