Stájer burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
13g tökmag56 kcal
-
8g repceolaj66 kcal
-
13g almaecet3 kcal
-
25g zöldség alaplé2 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g tökmagolaj66 kcal
Összesen
460
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
30g repceolaj265 kcal
-
50g almaecet11 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g tökmagolaj265 kcal
Összesen
1841
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
60.6g burgonya35 kcal
-
6.1g bacon24 kcal
-
5.5g lilahagyma2 kcal
-
10.9g metélőhagyma3 kcal
-
3g tökmag14 kcal
-
1.8g repceolaj16 kcal
-
3g almaecet1 kcal
-
6.1g zöldség alaplé0 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g tökmagolaj16 kcal
Összesen
112
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 235.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
460
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 109.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2943.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 1357 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 943.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 421 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4720 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 675 micro
Összesen
1841
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
100 g bacon
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csokor metélőhagyma
-
50 g tökmag
-
3 ek repceolaj
-
50 ml almaecet
-
100 ml zöldség alaplé
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek tökmagolaj
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35-45 perc alatt megfőzzük.
- A bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk.
- Egy serpenyőben a tökmagokat megpirítjuk. Kivesszük, hűlni hagyjuk, durvára vágjuk.
- A bacont egy serpenyőben 1 ek olajon ropogósra sütjük.
- Az ecetet elkeverjük a levessel, mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a maradék repceolajat, a ropogósra sült bacont a kisült zsiradékkal, a hagymát és a metélőhagymát.
- A burgonyát még forrón meghámozzuk, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ráöntjük az öntetet, összekavarjuk, és legalább 30 percig hagyjuk állni.
- A salátát megszórjuk a tökmaggal, meglocsoljuk a tökmagolajjal, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 12838
- Feltöltés dátuma: 2014. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Mitől stájer ez a burgonyasaláta? Hát a híres stájer tökmagolajtól.