Spontán barackos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
42 kcal
-
31g nektarin13 kcal
-
13g víz0 kcal
-
4g földimogyoró21 kcal
Krém
-
28g tojás35 kcal
-
100g tej56 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
15 kcal
-
47g nektarin19 kcal
Összesen
571
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
332 kcal
-
250g nektarin100 kcal
-
100g víz0 kcal
-
30g földimogyoró170 kcal
Krém
-
220g tojás277 kcal
-
800g tej448 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
375g nektarin150 kcal
Összesen
4538
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
11.3g tojás14 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
11 kcal
-
8.6g nektarin3 kcal
-
3.4g víz0 kcal
-
1g földimogyoró6 kcal
Krém
-
7.5g tojás9 kcal
-
27.4g tej15 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
4 kcal
-
12.9g nektarin5 kcal
Összesen
154
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 998.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
571
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 139.2 g
Zsír
-
Összesen 83.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7984.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 2213 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 3056 mg
-
Nátrium 2057 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 806.5 g
-
Cukor 481 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1017.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 1535 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 858 micro
-
β-crypt 601 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3448 micro
Összesen
4538
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 db nektarin
-
1 dl víz
Krém
-
4 db tojás
-
8 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 db nektarin
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, hozzákeverjük lisztet és a sütőport.
- Ezek után én mindig a massza állagától függően öntök hozzá egy kis vizet/tejet.
- Vékony lapokat szerettem volna, ezért sütőtálcára öntöttem a masszát, pontosabban annak a felét, ebből az adagból ugyanis két tálcányi jött ki.
- Két nektarint vékony szeletekre vágunk, a tészta tetejére helyezzük őket, majd megszórjuk szeletelt mogyoróval. Ezután mehetett is a sütőbe, ahol 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt el is készült.
- Majd eljátsszuk ugyanezt a massza másik felével is. A készre sütött lapokat elfelezzük, így végül négy lappal dolgozunk.
Krém
- A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a két tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a maradék, tehát 10 dkg cukorral, illetve egy csomag vaníliás cukorral.
- A kikevert sárgáját feltesszük a tűzre, majd a lisztet és a tejet felváltva, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Ezt sűrű krémmé főzzük, közben pedig beleöntünk még egy csomag vaníliás cukrot. Miután a krém elkészült, félretesszük hűlni.
- Addig elővesszük a már korábban felvert fehérjét, és elkészítjük hozzá a barackot, amivel csupán annyi volt a dolgom, hogy egy csomag vaníliás cukorral kicsit összeturmixoljuk (még meghámozni sem kell, csak a magjától megszabadítani). Amikor ez megvolt, akkor a 3/4-ét hozzákeverjük a fehérjéhez.
- Végül már csak a rétegezés maradt hátra, ami nálam a következőképpen nézett ki: 1 lap tészta + a főzött krém fele (amit én megbolondítottam egy pár kanál összeturmixolt barackkal, így azzal összekeverve került a lapra) + 1 újabb lap tészta + a barackos a tojásfehérje + ismét 1 lap tészta + a meghagyott turmixolt barackból egy vékony réteg, majd rá a főzött krém másik fele, végül az utolsó lap tészta, rá a tetejére.
- A kész süteményt 1 napig pihentetjük, így a tészta megpuhul, és az ízek még jobban összeérnek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1208
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.
Ajánló
A blogomon szintén megtaláljátok a receptet, még több képpel!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szeretem, ha valamilyen esemény apropóján készítek édességet, de legalább ugyanannyira élvezem a spontán sütéseket is. Ilyen volt ez a mostani is, amikor este nyolckor annyi volt a fejemben, hogy csinálok valami barackosat. Ez lett belőle.