r
Nosalty Logó

Spontán barackos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spontán barackos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3056 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    806.5 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    858 micro
  • β-crypt
    601 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3448 micro
Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, hozzákeverjük lisztet és a sütőport.
  2. Ezek után én mindig a massza állagától függően öntök hozzá egy kis vizet/tejet.
  3. Vékony lapokat szerettem volna, ezért sütőtálcára öntöttem a masszát, pontosabban annak a felét, ebből az adagból ugyanis két tálcányi jött ki.
  4. Két nektarint vékony szeletekre vágunk, a tészta tetejére helyezzük őket, majd megszórjuk szeletelt mogyoróval. Ezután mehetett is a sütőbe, ahol 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt el is készült.
  5. Majd eljátsszuk ugyanezt a massza másik felével is. A készre sütött lapokat elfelezzük, így végül négy lappal dolgozunk.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk, a két tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a maradék, tehát 10 dkg cukorral, illetve egy csomag vaníliás cukorral.
  2. A kikevert sárgáját feltesszük a tűzre, majd a lisztet és a tejet felváltva, apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Ezt sűrű krémmé főzzük, közben pedig beleöntünk még egy csomag vaníliás cukrot. Miután a krém elkészült, félretesszük hűlni.
  3. Addig elővesszük a már korábban felvert fehérjét, és elkészítjük hozzá a barackot, amivel csupán annyi volt a dolgom, hogy egy csomag vaníliás cukorral kicsit összeturmixoljuk (még meghámozni sem kell, csak a magjától megszabadítani). Amikor ez megvolt, akkor a 3/4-ét hozzákeverjük a fehérjéhez.
  4. Végül már csak a rétegezés maradt hátra, ami nálam a következőképpen nézett ki: 1 lap tészta + a főzött krém fele (amit én megbolondítottam egy pár kanál összeturmixolt barackkal, így azzal összekeverve került a lapra) + 1 újabb lap tészta + a barackos a tojásfehérje + ismét 1 lap tészta + a meghagyott turmixolt barackból egy vékony réteg, majd rá a főzött krém másik fele, végül az utolsó lap tészta, rá a tetejére.
  5. A kész süteményt 1 napig pihentetjük, így a tészta megpuhul, és az ízek még jobban összeérnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1206
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Ajánló

A blogomon szintén megtaláljátok a receptet, még több képpel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem, ha valamilyen esemény apropóján készítek édességet, de legalább ugyanannyira élvezem a spontán sütéseket is. Ilyen volt ez a mostani is, amikor este nyolckor annyi volt a fejemben, hogy csinálok valami barackosat. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...