r
Nosalty Logó

Spiráltorta Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spiráltorta Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 2814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Torta

Töltelék

Tetejére

Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1174 micro
Összesen 2814 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Torta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Torta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
  2. A sárgáját az édesítőszerrel, a vaníliával és az olajjal elkeverjük, majd a fehérjehabba forgatjuk.
  3. Végül kanalanként hozzáadjuk a lisztet, azt is a habba forgatva.
  4. Sütőpapírral bélelt kis peremű tepsibe öntjük a tésztát, elsimítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ha megsült, lehúzzuk a sütőpapírról.

Töltelék

  1. A narancs levét kifacsarjuk, és a marsalával elkeverve (de lehet ez narancslikőr is) lespricceljük a tésztát.
  2. A feketeribizli lekvárt egyenletesen elkenjük a tésztán, majd kb. 5-6 cm-es csíkokra vágjuk (ha lehet egyenletesre). A csíkokat elkezdjük feltekerni, míg a tészta el nem fogy. Akkora tortaformába tesszük, mint a tekercs, és hűtőbe tesszük, míg a krém elkészül.

Tetejére

  1. A narancs levét, az édesítőt egy edényben felmelegítjük, hogy az édesítő elolvadjon, majd levesszük a tűzről. Belereszeljük a narancs héját, beletesszük az őrölt kardamomot, az agar agart és a mascarponét, és habverővel addig keverjük, míg egyenletes nem lesz, és besűrűsödik.
  2. A krém kétharmadát a torta tetejére kenjük, elsimítjuk, és megszórjuk az áfonyával, majd 5 percre a hűtőbe tesszük dermedni, majd a formából kivéve a maradék krémet a torta oldalára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1349
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spiráltorta Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Egymás után kétszer készítettem el ezt a tortát. Először citromos, majd narancsos ízesítéssel.

Hozzávalók

Torta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...